A HÉT IDÉZETE

„Én Debrecen polgármestereként egyértelműen Ukrajna mellett állok”

„Szeretném a segítségünket felajánlani” – mondta Papp László Ukrajnában.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Papp László a Re:Open Zakarpattia fórumon
facebook.com/drpappl

Debrecen fideszes polgármestere a Re:Opеn Zakarpattia 2022 elnevezésű konferencián járt, ahol november 11-én részt vett egy panelbeszélgetésen és kétoldalú tárgyalásokat is folytatott. A Re:Open Zakarpattia a Kárpátalja régió fejlesztését szolgáló ötletek és megoldások fóruma, az eseményt az Institute of Central European Strategy civil szervezet az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége (USAID) támogatásával valósították meg.

reopen.zakarpattia.org.ua

Papp László a nyilvánosság előtt többek között ezt mondta:

„Debrecen működteti az ország legsikeresebb önkormányzati gazdaságfejlesztési szervezetét. (…) Bízva a pozitív jövőben, szeretném felajánlani azt a tudást, azt a tapasztalatot, amelyet megszereztünk az elmúlt években a munkahelyteremtő beruházások vonzása, a gazdaságfejlesztés területén. Szeretném felajánlani Ukrajnának az újjáépítése érdekében. Testvérvárosi, partnervárosi kapcsolatot ápolunk Ungvárral, Beregszásszal és Harkivval. Nyitottak vagyunk arra, hogy további ukrajnai városok irányába is kapcsolatot építsünk - nyilvánvalóan az ukrán kormánnyal együttműködve. Ahol megvan a feltétele annak, hogy sikeres gazdaságfejlesztési folyamatokat indítsunk el, ott szívesen működünk együtt a helyi, ezen a területen tevékenykedő partnerszervezetekkel, s első lépésként, ha erre van fogadókészség vagy nyitottság, akkor az általunk működtetett gazdaságfejlesztési szervezet tevékenységét, információit és tapasztalatát felajánljuk Kárpátalja megye hasonló gazdaságfejlesztási szervezetének a velük való együttműködés érdekében.”

Papp a közösségi oldalán is posztolt a kárpátaljai útjáról.

Kedves Olvasónk! A véleményedet megoszthatod a Debreciner közösségi oldalán. Gyere, szólj hozzá!

A HÉT IDÉZETE sorozatunk korábbi részei itt találhatók.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.