Mikepércsen tartják az első közmeghallgatást a Debrecenbe tervezett kínai akkumulátorgyár miatt

A kérdéseket előzetesen lehet elküldeni e-mailben, vagy papíron eljuttatni a helyi polgármesteri hivatal postaládájába. Hasonló debreceni eseményről egyelőre nincs hír.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

November 30-án 17 órakor közmeghallgatást tartanak Mikepércsen, a Művelődési Házban a Debrecen déli ipari parkjába tervezett kínai akkumulátorgyárral kapcsolatban. Az önkormányzat honlapján közzétett meghívó szerint az eseményen ott lesz Rácz Róbert, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal főispánja, Papp László (Fidesz), Debrecen polgármestere, valamint a beruházó CATL képviselője. Azt írják, a témával kapcsolatos kérdéseket november 29-én munkaidő végéig várják az onkormanyzat_KUKAC_mikepercs_PONT_hu e-mail címre, valamint a polgármesteri hivatal Óvoda utca 4. szám alatti postaládájába.

mikepercs.hu

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Szekeres Antal, Debrecen jegyzője még a város augusztusi közgyűlésén közölte, hogy a környezetvédelmi hatóságként eljáró Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatalnak kötelező lesz a lehető legszélesebb nyilvánosság előtt közmeghallgatást tartania. Még augusztus 25-én Papp László polgármester is arról beszélt, ha a kormány lezárja a tárgyalásokat a befektetővel, és részletesebb információkkal tudnak szolgálni, akkor az önkormányzat tájékoztatni fogja ezekről a debrecenieket.

Ehhez képest mindeddig egyetlen fórumot tartottak Debrecenben, ahol a lakosság feltehette az üzemmel kapcsolatos kérdéseit, és azt is civilek hozták össze, az Alternatív Közösségek Egyesülete szervezésében.

Eddig csak egy civil szervezet, az Alternatív Közösségek Egyesülete rendezett lakossági fórumot Debrecenben, a városvezetés még nem, a Fidesz sem
TE

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.