Hirdetésben magyarázta egy hotel, miért nem fogadta a DK rendezvényét – Magyar Hang

Nem először jár így Debrecenben Gyurcsány Ferenc.

A Demokratikus Koalíció a debreceni tagtoborzó gyűlést úgy kezdte hirdetni, hogy még nem volt írásbeli megállapodás a rendezvényhelyszín kibérléséről – válaszolta a párt a Magyar Hang érdeklődésére.

hang.hu

Kotosmann Zoltán a tulajdonában lévő debreceni Centrum Hotel intézkedéséről azt tudatta: november 17-én a recepciós jelezte a hotel vezetőjének, hogy többen érdeklődnek telefonon és személyesen, hogy melyik teremben lesz a DK-s rendezvény megtartva. A szálloda vezetésének ugyanakkor semmilyen információja nem volt ezzel kapcsolatban, velük ilyen jellegű egyeztetés nem folyt. A személyes érdeklődők kérésre aztán megmutatták azt a hirdetést, amely alapját képezte az érdeklődésüknek. „A hotel üzleti filozófiájával nem egyeztethető össze, hogy a hotel nevét bármilyen politikai oldal nevével összekapcsolják, így sem a múltban, sem a jövőben nem lehet pártrendezvény helyszíne a Centrum Hotel, mivel ez megoszthatja a lehetséges vendégkört” – indokolt Kotosmann.

A Magyar Hang cikkében az is olvasható, hogy – a DK tájékoztatása szerint – az eseménynek helyt adó hotel november 18-án, a bérlésről szóló szerződés aláírásának tervezett napján jelezte számukra, hogy eláll a helyszín biztosításától. A rendezvényt egyébként a DK helyi csoportja szervezte.

További részletek a Magyar Hang cikkében olvashatók.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Gyurcsány a fűben a Déri téren
Koppányi Szabolcs

Nem először járt így Debrecenben Gyurcsány Ferenc. 2019 júliusában debreceni fiatalokkal szeretett volna ismerkedni a Füredi Söröző nevű szórakozóhelyen, ám néhány nappal az esemény előtt a söröző visszamondta a lehetőséget. Ekkor a DK helyi vezetője, Varga Zoltán arról tájékoztatta a Debrecinert, hogy megtartják a találkozót, a Régi Vigadó vállalta, hogy ott lehet Gyurcsány. Ám két nap múltán a Régi Vigadó is visszamondta a foglalást. Varga a történtek után úgy fogalmazott: „ha kell, viszünk pár láda sört, és megyünk a Nagytemplom elé”.

Végül nem a Nagytemplom előtt, hanem az ahhoz igen közeli Déri téren a szabad ég alá hirdette meg a DK a találkozót a debreceni fiatalokkal. Az önkormányzati választás kampányeseménynek tekinthető 2019 júliusi találkozóról a Debrecniner részletesen beszámolt, képgalériát és videót is publikált.
Galéria: Gyurcsány Ferenc Debrecenben
Koppányi Szabolcs

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.