„A szabadság érték Debrecenben”

Budapest és Pécs után Debrecenben nyitotta meg legújabb irodáját a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet. Az irodában ingyenes jogsegéllyel várják a helyi és környékbeli polgárokat.
Polgár Tóth Tamás

A megnyitót december 2-án rendezték a debreceni belváros egyik kávézójában nyilvános irodanyitó bulival és szakmai programokkal, amelyen a TASZ munkatársai mellett több helyi civil szervezet képviselője is részt vett.

NT
Polgár Tóth Tamás

„Nagyon büszke vagyok, hogy megnyitottuk a debreceni irodánkat, mert ez is mutatja, komolyan gondoljuk, hogy a jogvédelem mindenkinek jár. Szeretnénk jobban megismerni, hogy mi foglalkoztatja a polgárokat, s ezekre szabadságjogi válaszokat kívánunk adni” – mondta Kapronczay Stefánia, a TASZ ügyvezető igazgatója, hozzátéve, hogy tapasztalataik szerint „a szabadság érték Debrecenben”.

NT

A TASZ 2020-ban azért indította útjára regionális programját, hogy a hatalomnak kiszolgáltatott emberek és a szabadságért tenni akaró polgárok az egész országban megismerhessék és érvényesíthessék jogaikat. A cél az, hogy 2023-ra három vidéki irodával rendelkezzen a szervezet. Az első regionális iroda Pécsen nyílt meg 2021 márciusában, ezt követte 2022-ben a debreceni, a harmadik iroda megnyitása pedig 2023-ban várható.

Polgár Tóth Tamás

„Hiszünk abban, hogy egy szabadabb ország alapja az, ha az emberek tisztában vannak a jogaikkal, és élnek is ezekkel. Debreceniként nekem különösen fontos, hogy a helyi polgárok is megtapasztalják, hogy van értelme kiállni a jogaikért” - mondta Jakkel Barbara, a TASZ debreceni irodájának jogásza.

Jakkel Barbara
TASZ/Pivarnyik Balázs

A debreceni iroda megnyitását hosszú előkészítő munka előzte meg. 2020 szeptembere óta a TASZ havi rendszerességgel tartott ingyenes, személyes jogsegélyt a debreceni és környéki polgároknak. 2022 óta pedig állandó debreceni munkatárshoz fordulhatnak a helyiek jogi segítségért.

Személyes jogsegélyre előzetes időpontfoglalással lehet jelentkezni Jakkel Barbaránál a jakkel_PONT_barbara_KUKAC_tasz_PONT_hu e-mail címen. Arról, hogy milyen témákban tud a szervezet jogsegélyt nyújtani, a TASZ honlapján lehet tájékozódni. Az elmúlt néhány hónapban jogsegély mellett újságíróknak, fogyatékossággal élők szüleinek, valamint érdeklődő joghallgatóknak is szervezett jogtudatosító műhelyt a TASZ Regionális Programja.

NT
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.