A bíróság kimondta: Kósa Lajos megsértette a csengeri örökösnő jó hírnevét - Blikk

Nem jogerős ítéletében a bíróság megállapította, hogy Kósa Lajos, a Fidesz országgyűlési képviselője megsértette a csengeri örökösnő néven elhíresült P. Mária jó hírnévhez való jogát, amikor azt állította: csalásért el volt ítélve.

Tavaly a nagy összegű csalással vádolt csengeri asszony keresetet nyújtott be, amelyben azt kérte, a kormánypárti politikus kérjen tőle bocsánatot és fizessen neki 2,5 millió forint sérelemdíjat. A Debreceni Törvényszék kedden, első fokon P. Máriának adott igazat – tudta meg a Blikk.

blikk.hu

„Miután a csengeri ügyben előkerültek különböző okiratok, Kósa úr a 2018-as választási kampányban azt állította védencemről - akivel éveken át jó kapcsolatot ápolt -, hogy csaló, csalásért el volt ítélve és más becsületsértő kijelentéseket is tett. Okirattal igazoltuk, hogy Mária soha sem volt csalásért elítélve, ezért kértük a törvényszéktől, állapítsa meg, Kósa úr megsértette védencem jó hírnevéhez és becsületéhez fűződő jogait. Fellebbezni fogunk, mert álláspontunk szerint ha egy közjogi méltóság ország-világ és a sajtó előtt tesz ilyen kijelentéseket, az okot ad arra, hogy sérelemdíjat fizessen, továbbá bocsánatot is kérjen” – mondta a Blikknek a csengeri örökösnő ügyvédje, Helmeczy László.

További részletek a Blikk cikkében olvashatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.