Még hitelt sem enged felvenni a kormány az ellenzéki önkormányzatoknak – hvg.hu

Önkormányzatoknak és azok cégeinek juttat pénzt a kormány, bár ez csak hitelfelvétel engedélyezését vagy kölcsönt jelent. Feltűnő viszont, hogy az Orbán-kabinet elutasította több ellenzéki irányítású település és azok cégeinek hitelfelvételi kérelmét.

Csaknem 30 milliárd forint értékben, összesen 29 önkormányzatnak enged hitelt felvenni, kölcsönügyletet kötni a kormány – némelyiknél még garancia- vagy kötelezettségvállalást is tesz mellé a kabinet egy friss, keddi kormányhatározat szerint. Egy másik határozat pedig három önkormányzat cégeinek engedélyez szintén hitelfelvételt, további mintegy 9,4 milliárdos értékben – írja a hvg.hu

hvg.hu

Az önkormányzati lista 49 tételes, de van olyan település, amely többször is szerepel rajta. A legnagyobb engedélyezett összeg Debrecené: a kormánypárti vezetésű város 10 milliárdnyi hitelt vehet fel, méghozzá a többséggel ellentétben nem fejlesztésre, hanem működés finanszírozására, ráadásul kormányzati kezességvállalás mellett, ami szintén ritka.

További részletek a hvg.hu cikkében olvashatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.