Egész Közép-Európa Hajdúszoboszlóba vágyik – hangzott el az összefogás kampánygyűlésén

Holoda Attila szerint attól lesz valaki hűséges hajdúszoboszlói, ha tetteivel és ígéreteivel is a várost szolgálja. VIDEÓ

Választási gyűlést tartott október 8-án az Összefogás Hajdúszoboszlóért és a Jövőért Egyesület, valamint a velük szövetkező ellenzéki pártok a hajdúszoboszlói Bocskai-szobornál. A körülbelül 100-120 érdeklődőt vonzó eseményen országosan ismert politikusok is korteskedtek Holoda Attila polgármesterjelölt mellett.

Galéria: Holoda Attila választási nagygyűlése - Hajdúszoboszló
Tóth Tamás

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke azt mondta, újra meg akarják mutatni Hajdúszoboszlón, hogy lehet tisztességesen politizálni, úgy vezetni egy várost, hogy az emberek érdekét szolgálják.

Vágó István, a DK elnökségi tagja hosszasan beszélt a sajtószabadság fontosságáról. Szerinte az Orbán-kormány ezt 2010-től kezdve tudatosan számolta fel az országban.

Nemes Balázs, a Momentum szóvivője az összefogás fontosságáról beszélt a megjelenteknek: elmondása szerint pártja Magyarország egyetlen településén sem indul ellenzéki szövetséggel szemben.

Hozzá hasonlóan Szakács László, az MSZP elnökhelyettese is Baranya megyéből érkezett a gyűlésre. Élesen szembeállította a hajdúszoboszlói és a pécsi politikát, kiemelve azt, hogy a fideszes vezetés tönkreteszi a településeket: „mi, akiket átvett a Fidesz 2010-ben, már tudjuk, milyen borzalmas ez az út” – mondta.

Tóth Tamás

Gyüre Csaba, a Jobbik alelnöke szerint Hajdúszoboszló olyan jó város, hogy nem csak Magyarországról, de Közép-Európából is szinte mindenki odavágyik.

„Ha a Fidesz-KDNP hatalomra jut Hajdúszoboszlón, azt fogja elhozni, amit az ország többi részén” – hangzott el egy, a gyűlésre jellemző figyelmeztetés Székely Sándortól, a Szolidaritás elnökétől.

Székely felszólalása után Holoda Attila, az összefogás polgármesterjelöltje lépett a színpadra, aki hosszan beszélt a város hajdú gyökereiről, ebből levezetve az ott élők közös identitását. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy nem a származás dönti el, hogy ki mennyire jó polgára Hajdúszoboszlónak. „Attól lesz valaki hűséges fia a városnak, ha tetteiben és ígéreteiben is a várost szolgálja, de nem meghunyászkodva, nem elárulva és kiárusítva annak értékeit, hanem egyenes gerinccel és kihúzott derékkal képviseli ezt a várost” – mondta Holoda, aki beszédében több alkalommal is utalt a független jelöltként induló, de fideszes támogatású ellenfelére, a fürdőt vezető Czeglédi Gyulára és csapatára. „Tudjuk jól, mindig előbukkannak sehová sem tartozó szabadcsapatok, akik vezér nélkül, követésre méltó kapitányuk nélkül mennek harcba. Ezek a szabadcsapatok csak az emberek megtévesztésére, megzavarására alkalmasak, hosszútávon képtelenek egységes erőként, szervezett csapatként megjelenni, érdekeik és céljaik rövidtávúak. Sem erejük, sem egységük nincs annak megvalósításához. Aki nekik hisz, azt félrevezetik.”

(Részletek az alábbi videónkban.)

A gyűlés végén az összefogás képviselőjelöltjei felsorakoztak a színpadon, az összegyűlt szimpatizánsok megtapsolták őket, majd a sokaság szétszéledt Szoboszló választási molinókkal túldíszített utcáin.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.