TUDTAD?

Vármegye és/vagy vármegyei?

Vajon hová építik majd Hajdú-Bihar várát?

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Közismert, hogy a Fidesz ötletére az Országgyűlés idén július 19-én elfogadta Magyarország Alaptörvényének ama módosítását, mely szerint a „megye” mint területi egység neve 2023. január 1-jétől „vármegyére” változik. A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének - aminek az elnevezése vélhetően hamarosan Vármegyei Önkormányzatok Országos Szövetségére változik - októberi közgyűlése választási lehetőség előtt áll. A megyei önkormányzatok hivatalos megnevezése kétféle lehet: vármegye neve + Vármegye Önkormányzata vagy vármegye neve + Vármegyei Önkormányzat. A tagok többsége az előbbit javasolta, eszerint pl. a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat a jövő évtől Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata lehet - számolt be róla a (vár)megye hivatalos honlapja.

reddit.com
Arról korábban már beszámoltunk, Rácz Róbert (Fidesz) megyei kormánymegbízottból már augusztusban főispán lett, azóta már a hivatalos honlapot is átkeresztelték: Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal lett.

Közben már cserélgetik a (vár)megyetáblákat is szerte az országban.

MÁR EZT IS TUDOD!

Itt olvashatók ténytisztázó, adatszembesítő, ismeretterjesztő rovatunk, a TUDTAD? korábbi részei.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.