20 milliót adott kölcsön Dzsudzsák Balázs, majd kiszállt a cégéből - Menedzsment Fórum

Nem sokáig volt tulajdonosa a válogatott focista a legutóbbi cégének.

A volt válogatott focista, a Debrecen középpályása, Dzsudzsák Balázs a jelek szerint már évek óta készül az aktív pályafutása utáni időszakra. Több gazdasági érdekeltség fűződik már a nevéhez, ezek ráadásul mind más-más - olykor egészen szokatlan és ritka - területen működnek. 2021 végén még arról lehetett olvasni, hogy újabb céget alapított, mely fő tevékenységi köre fa-, építőanyag-, szaniteráru-nagykereskedelem. A BGZN Tüzép Kft. néven létrehozott társaságot azonban nem egyedül a focista alapította: Dzsudzsákhoz hasonlóan 33 százalékos tulajdonrésszel rendelkezett Erdélyi Zoltán, 34 százaléka pedig a csömöri illetőségű Gyöngy Gábornak volt. Ez az állapot azonban napra pontosan egy évig maradt fenn. A BGZNP Tüzép Kft. cégkivonatában ugyanis már csak egyedül Gyöngy Gábor szerepel tulajdonosként – idézi fel az mfor.hu cikke.

Dzsudzsák Balázs
Koppányi Szabolcs

Noha a BGZN-től rövid időn belül megvált, ezen kívül is marad több - és régebbi - céges érdekeltsége is. Legrégebbi cége a sportszer-kiskereskedelemmel foglalkozó DB7.hu Kft., mely tavaly 2 millió forintos árbevételből valamivel több mint 32 milliós veszteséget hozott össze.

2019-ben belépett az egészségügy területére is: többedmagával megalapította a Rába Medical Invest Kft.-t és a Rába Medical Center Kft.-t is. Utóbbi végül a Rába Medical Invest leánycége lett, így ma már Dzsudzsák közvetlenül birtokolja a Rába Medical Centert, mely tavaly már igen szép évet zárt, 162,7 millió forintos bevételből 47,1, milliós tiszta profit lett év végén.

A focista legújabb cége a 2021-es alapítású Első Magyar Léghajógyár Kft., melynek főtevékenysége légi- és űrjárműgyártás, valós tevékenységbe azonban még a mai napig nem fogott bele - legalábbis a beszámoló alapján. 2021-ben ugyanis egy forint árbevételt sem tudott elkönyvelni, viszont a minimálisan felmerülő kiadások miatt 386 ezer forintos veszteséggel zárta az évet.

További részletek a Menedzsment Fórum cikkében olvashatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.