A HÉT IDÉZETE

A polgármester szerint fals információk jutottak el sok debrecenihez

A városvezető állítja: a kínai akkumulátorgyár nem környezetszennyező.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Papp László (Fidesz) debreceni polgármester nyilatkozott a Mandiner című – igen szorosan Fidesz-közeli, a KESMA kötelékébe tartozó – produkciónak.

Papp László
Koppányi Szabolcs

Az „Éles a szakadék a magyar zöldpártok és a realitás között” – Debrecen polgármestere a tervezett akkumulátorgyárról című cikkből idézünk:

„A magukat zöldnek, környezettudatosnak nevező politikai ellenfeleink jókora szerepet játszottak abban, hogy a beruházással kapcsolatos tények helyett fals információk jutottak el sok debrecenihez.”

Azt azonban nem mondta el Papp, hogy konkrétan melyek az általa említett fals információk, s azokkal szemben mik a tények szerinte.

„El kell mondani a debrecenieknek, hogy ez az üzem nem környezetszennyező, az alkalmazott megoldások, gyártási folyamatok nem veszélyesek a városra és környezetére.”

Arról nem beszélt Papp, mi tartotta vissza őket abban, hogy tájékoztassák a debrecenieket az elmúlt két évben, amióta tárgyalnak a kínaiakkal az akkumulátorgyár itteni felépítéséről, illetve miért titkolják ma is a debreceniek elől a kínaiakkal kötött megállapodásuk részleteit.

A CATL kínai akkumulátorgyár debreceni ügyeiről itt olvashatod a Debreciner cikkeit.

A HÉT IDÉZETE sorozatunk korábbi részei itt találhatók.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.