Attól a szervezettől kapott díjat Polgár DK-s polgármestere, amelynek ő az egyik társelnöke

A városi lap is hírt adott a díj elnyeréséről, a TÖOSZ-ban betöltött szerepéről azonban nem számolt be.
A PolgárTárs, Polgár város önkormányzati lapja írta meg, hogy Tóth József (DK), a város jelenlegi és újrainduló polgármestere Köllner Ferenc-emlékdíjat kapott a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségétől (TÖOSZ), amelyet Budapesten adnak majd át a szervezet rendezvényén.

A közpénzből készülő, a választás előtt néhány nappal a polgáriak postaládájába eljuttatott újság arról beszámol ugyan, hogy „az önkormányzatok érdekében végzett kiemelkedő, elismerésre méltó tevékenység elismeréseként” kapja a díjat Tóth, azt azonban nem említette, hogy a polgármester a díjat adományozó TÖOSZ társelnöke.

A PolgárTárs közleménye kinyomtatva, illetve ahogyan a város honlapján látható

A polgármester válaszolt, de nem a kérdéseinkre

Megkérdeztük a polgármestert, nem tartja-e problémásnak, hogy attól a szervezettől kapott tárgyi díjazással is járó elismerést, amelynek ő maga az egyik vezetője, valamint afelől is érdeklődtünk, mivel magyarázza, hogy az önkormányzati lapban csak a díjazás tényét írták meg, a TÖOSZ-ban betöltött szerepét viszont nem.

Válaszában Tóth József megköszönte az érdeklődésünket, és elmagyarázta, hogy hiába szerette volna, Gyergyák Ferenc főtitkár „váratlan problémája” miatt nem fogja tudni Polgáron átvenni az elismerést, hanem Budapesten kell azt megtennie. Ezen kívül leveléhez csatolta a TÖOSZ elnökségének a Köllner Ferenc-emlékdíj átadására vonatkozó előterjesztését. Ebből – a jelöltek névsorán kívül – annyi érdemi információ derül ki, hogy a tárgyjutalom értéke nem haladhatja meg a 100 ezer forintot. A kérdéseinkre azonban választ sem ebből, sem a polgármester által írtakból nem kaptunk.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.