Jöjjön Debrecenbe Trombitás, győzze meg az ittenieket az akkumulátorgyárról! – invitálja őt Zeke László

„Hát lenne szíve elvinni innen az akkumulátorgyárat!? Ilyet akkor se tegyen, ha a Debrecenieknek már tényleg agyára ment a jólét!” „Itt a nagyszerű alkalom, kedves Trombitás Úr, hogy segítségére siessen a tömeggel láthatóan nehezen boldoguló polgármester, illetve főispán uraknak, egyben a megtévedt, tudatlan tömeget is jobb belátásra térítse.”

Trombitás Kristóf, a kormányszimpatikus Megafon Központ egyik szereplője a közösségi hálón publikált videóüzenetében arról szólt, hogy a debreceniek egy részének agyára ment a jólét, s ha nem kell nekik a kínai akkumulátorgyár, akkor „hozzátok Pécsre, örülnénk neki”.

Erre reagálva Zeke László debreceni ügyvéd a Lebbezzünk felfe nevű közkedvelt Facebbok-csoportjában nyílt levelet intézett Trombitáshoz ma.

„Kérem Trombitás urat, hogy tegye tiszteletét városunkban: Debrecenben!” invitálja Trombitást Zeke László –, „azon leszünk, hogy a közönségtalálkozót megszervezzük Önnek”.

„Trombitás Úr! Az Ön nézetei szerint a debreceniek ok nélkül hőbörögnek indulatosan. Ön szerint az akkumulátor ’zöldbolsi termék’, ami miatt nem érthető a “zöldbolsi” tiltakozás (akkor sem, ha esetleg a lakosság ivóvíz ellátása, a szennyvíz környezetkárosítási kockázata, a foglalkoztatás körülményei, feltételei aggályokat ébresztenek). Szavaiból kiderül, hogy Ön szerint a közmeghallgatáson tiltakozók ’agyament zöldbolsik’. Ezek a félrevezetett a debreceniek ’jó dolgukban azt sem tudják mit tegyenek’, ’gretás propaganda’ miatt elemi érdekeik ellen cselekszenek, ész nélkül próbálják megakadályozni az ország eddigi legnagyobb beruházását: ’elfelejtették, hogy a valóságban élnek’, ’kicsit már agyukra ment a jólét’.

Kérem, hogy ne ’fenyegesse’ szűkebb pátriám lakóit azzal, hogy egy óvatlan pillanatban el találják vinni Debrecenből az akkumulátorgyárat Pécsre, s mi, balgaságunk miatt elesünk egy ilyen nagyszerű lehetőségtől! Hát lenne szíve elvinni innen az akkumulátorgyárat!? Ilyet akkor se tegyen, ha a Debrecenieknek már tényleg agyára ment a jólét!”

Facebook

Majd így folytatódik a nem kevés iróniával átitatott szíves invitálás: „itt a nagyszerű alkalom, kedves Trombitás Úr, hogy segítségére siessen a tömeggel láthatóan nehezen boldoguló polgármester, illetve főispán uraknak, egyben a megtévedt, tudatlan tömeget is jobb belátásra térítse”.

Nyílt levelének záró bekezdésében így üzen Zeke László: „bennünk is munkál a ’jóra való restség’ kerülése, így abban az esetben, ha cívis polgártársaim mégsem hallgatnának az okos szóra nem kívánnánk megfosztani a Trombitás Úr Pécsett szenvedő polgártársait attól, hogy részesei lehessenek egy ilyen nagyszerű kalandnak, s szert tehessenek egy ilyen gigantikus akkumulátorgyárra. Ha már mi nem vagyunk készek élni a boldogító lehetőséggel, akkor ne zárjuk el ettől erre ácsingózó pécsi honfitársainkat!”

A Trombitásnak írt teljes levél itt olvasható a közösségi hálón.

Zeke László
Lia

A CATL kínai akkumulátorgyár debreceni ügyeiről itt olvashatod a Debreciner cikkeit.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.