TUDTAD?

A németországi CATL-gyárban a dolgozók közel fele kínai

A debreceni gyárukban 9000 embert akarnak alkalmazni.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Január 26-án tudósított a helyi sajtó arról, hogy a napokban átadott arnstadti (Türingia, Németország, az NDK területe az újraegyesítés előtt) CATL-akkumulátorgyárban az év végéig 2000-en fognak dolgozni hat gyártósoron. Jelenleg mintegy ezer embert alkalmaznak, akiknek közel a fele, 450 dolgozó a kínai. („Derzeit sind noch rund 450 chinesische Arbeiter in dem Werk beschäftigt.”)

Papp László debreceni polgármester az arnstadti akkumulátorgyárban
Facebook

Mint az köztudott, a magyar kormány és a debreceni városvezetés támogatásával a CATL már belekezdett a debreceni gyárának megépítésébe, aminek számosan nem örülnek a városban és környékén, s emiatt már tiltakozást is szerveztek.

A debreceni gigagyárban a kínaiak tervei szerint 9000 alkalmazott fog dolgozni.

Papp László (Fidesz) polgármester és egyik helyettese, Barcsa Lajos (Fidesz) egy debreceni delegáció élén a napokban ellátogatott a kínaiak arnstadti akkumulátorgyárába, amiről nagy elismeréssel nyilatkozott a debreceni városvezető.
Papp László debreceni polgármester és Barcsa Lajos alpolgármester akkumulátorokat tekint meg az arnstadti gyárlátogatásukkor
Facebook

MÁR EZT IS TUDOD!

A CATL kínai akkumulátorgyár debreceni ügyeiről itt olvashatod a Debreciner cikkeit.

Itt olvashatók ténytisztázó, adatszembesítő, ismeretterjesztő rovatunk, a TUDTAD? korábbi részei.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.