BASAHALOM BOULEVARD

A tiltakozó debreceniek tudják, hogy hazudnak róluk – elsők között a választott városvezetőik

Megalázzák a demonstráló édesanyákat azzal, hogy ők nem a gyermekeiket, a családjukat féltve tiltakoznak, hanem lefizetett külföldi ügynökei az ország tönkretételének?!

Saját bevallása szerint évek óta titkos tárgyalásokat folytatott kínai befektetőkkel a debreceni városvezetés arról, hogy ide telepítenek egy giga akkumulátorgyárat, aztán a tényt ünnepélyesen bejelentik, majd elkezdik becsmérelni azokat a debrecenieket, akik megkérdezik, hogy mi ez, erről miért nem beszéltetek velük korábban.

Olybá tűnik, mostanra összeomlott a kormánypártban az a tudat, miszerint Debrecen a Fidesz fővárosa, itt mindent le lehet nyeletni az emberekkel, amit a párt kínál nekik. A megdöbbenésük után elindult a kríziskommunikáció a Rogán-féle tudatmódosítási minisztériumból. Budapesten kitalálták azt az egy mondatot, amit most minden csatornájukon tolnak: azért van háborgás Debrecenben a titkon idegondolt kínai giga akummulátorgyár miatt, mert a külföldi pénzekből finanszírozott ellenzéki pártok, álnok civil szervezetek és guruló dollárokkal megvásárolt médiumok hergelik a helyi jóravaló lakosságot. Hát nem! Azért van Debrecenben és a környező településeken, egészen Hajdúszoboszlóig ellenállás, mert féltik az emberek a környezetüket, családjuk egészségét, ingatlanjaik-termőföldjük értékét, gyógyvizük nemzetközi vonzerejé – házukat, városukat, sorsukat.

Azt hitték Budapesten, hogy ezt az ügyet majd elpuhítja helyben a jóarcú debreceni polgármester és az örökász országgyűlési képviselő. A figurát mintha cinikusra vette volna a polgármester, már az első közmeghallgatáson kifütyülték, a soha el nem kopó Kósa Lajos pedig hónapok óta mélyen hallgat a debreceni akkugyár ügyében, meg nem jelenik olyan helyen, ahol ez szóba kerül. Süllyed a hajó…?

Lia

Tehát miután a Fidesz fővárosában a helyi potentátok képtelenek kezelni az eszkalálódott helyzetet, a Rogán-központ vette át az irányítást Budapestről. Szokásosan egymondatos üzenetük arról szól, hogy itt minden rendben lenne, ha a Soros által felbéreltek nem hergelnék az embereket.

Ez a Rogán-kommunikáció talán az ország más területein hatékony népámítás lehet a törzsközönség soraiban, de Debrecenben sikertelen, sőt kontraproduktív még a mélységesen hű fideszesek körében is. Megalázzák a mikepércsi és debreceni édesanyákat azzal, hogy ők nem a gyermekeiket, a családjukat féltve tiltakoznak, hanem lefizetett külföldi ügynökei az ország tönkretételének?

A Debreciner videója 2023. január 28-án készült

Ha ezermilliószor elmondja Debrecen pogármestere és az ő közpénzből működtetett helyi médiája, hogy a kínai akkugyárral kapcsolatos félelmeket a politikai ellenzéke generálja, akkor sem igaz. Eddig sem érdekelte őket a debreceniek véleménye, ezután is tesznek rájuk. A debreceniek pedig nem külföldiek által küldött pénzekkel lefizetve hadakoznak a városukért, hanem saját akaratú elszánásból.

Debrecen elveszítheti még maradékaiban látható múltját, ezt a mostani jelenét is. Lesz egy jövő, ami - ha a jelenlegi vezetők működése szerint történik - meglehet, azzal jár, hogy Papp László polgármesterről nem fognak utcát elnevezni Debrecenben a hálás utókor későbbi nemzedékei, s az őt és pártját kiszolgáló önkormányzati képviselők, lelkes városházi igyekvők és médiamunkások neveit az unokáik is csak átkozva fogják emlegetni szégyenükben. Ne így legyen!

(Ez a jegyzet – mint ahogy az itt megjelenő összes publicisztikai írás – a szerző véleményét tükrözi.)

A CATL kínai akkumulátorgyár debreceni ügyeiről itt olvashatod a Debreciner cikkeit.

A BASAHALOM BOULEVARD korábbi jegyzetei itt olvashatók.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.