Újabb tüntetés lesz február 9-én a Debrecenbe tervezett kínai akkumulátorgyár ellen, ezúttal az LMP szervezésében

Az eseményt megelőzően az aHang rendez tiltakozást a Régi Városháza elött.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Február 9-én, csütörtökön 18 órától a Csapó utca elejére szervez tüntetést az LMP a Debrecen déli gazdasági övezetébe tervezett kínai akkumulátorgyár ellen. „Tegyünk meg mindent, hogy megakadályozzuk, hogy a Fidesz és a városvezetés visszafordíthatatlan károkat okozzon a városnak és az országnak” – olvasható a demonstráció Facebook-eseményében.

A felszólalók pontos névsorát a párt még nem ismertette, de úgy tudjuk, a politikusok mellett helyi civilek is lesznek közöttük.

Galéria: Tiltakozó menet és demonstráció a CATL akkumulátorgyára ellen – 2023. január 28. (A KÉPRE KATTINTVA MEGNYÍLIK A GALÉRIA)
Lia

Ez az első olyan demonstráció a beruházás ellen, amelynek egy párt a szervezője. Az eddigi két, civilek által tartott tüntetésről itt és itt olvashatók a beszámolóink.

Ugyanerre a napra az aHang is tiltakozó megmozdulással készül. A 16 óra 30 percre, a Régi Városháza elé meghirdetett demonstráció Facebook-eseményében azt írják, az elmúlt hónapokban több mint 11 ezer levélben üzenték meg Papp László (Fidesz) polgármesternek, hogy nem akarnak akkumulátorgyárat. Mivel ezekre nem kaptak választ, most személyesen is eljuttatnák az összegyűlt aláírásokat és a követeléseiket a városvezetőhöz. „Mutassuk meg a városvezetésnek, hogy nem adjuk fel, legyünk ott február 9-én minél többen a petíció átadásánál, és mondjuk együtt, hangosan, hogy nem adjuk a városunk jövőjét!” – írják.

A városházi akció után az aHang közös átvonulást szervez a 18 órakor kezdődő LMP-s tüntetésre.

A CATL kínai akkumulátorgyár debreceni ügyeiről itt olvashatod a Debreciner cikkeit.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.