Milliókból hirdetik a Facebookon, hogy sorosista hergelés és balos hiszti a debreceni akkumulátorgyár elleni tiltakozás - Telex

Váratlanul érhette a kormányt, hogy Debrecenben, az ország egyik legfideszesebb városában a lakosság heves tiltakozásba kezdett a közelben épülő gigantikus kínai akkumulátorgyár ellen. A környezetvédelmi aggályokon túl azzal is problémájuk van a helyieknek, hogy a megkérdezésük nélkül döntöttek a beruházásról.

Némi késéssel a fideszes propagandagépezet is ráállt a témára, és elkezdte sulykolni, hogy szerintük mi is az igazság a debreceni gyár ügyében. Bevetették a nagyágyúkat is, a fideszes influenszervilág sztárriportere, Bohár Dániel és a kormánnyal mindig mindenben egyetértő véleményvezér-elemző, Deák Dániel magyarázzák el a Facebookon – írja a Telex.

„Hogy minél hatásosabb legyen az üzenet, a jobboldali, konzervatív kormánypárti hangok felerősítésére létrehozott, több százmilliós büdzséből gazdálkodó Megafon a jól ismert módon, fizetett hirdetésekben tolta meg Bohárék akkumulátorgyáras videóit. A Facebook Ad Platformjának összesítése szerint több mint egymillió forintot költöttek (700-800 ezret és 400-450 ezret) Deák Dániel két videójára, amivel körülbelül másfél milliós megjelenést értek el. Ilyenkor nem számít, hogy a videó alatt megjelenő kommentelők 90 százaléka Deák Dánielt szidja és fideszbérencezi: a lényeg a totális szőnyegbombázás, azaz hogy minél több embernek dobja fel a videókat a Facebook, még ha nem is kíváncsiak ezekre a tartalmakra.

Bohár Dánielnek két videóját futtatták meg a közösségi oldalon, nála is körülbelül 1,1-1,2 milliót hirdettek el, és az így elért megjelenés nagysága is hasonló. Igaz, ezek az összegek eltörpülnek amellett, amennyit a legutóbbi nemzeti konzultáció népszerűsítésére költöttek el pár nap alatt.

De nemcsak a fideszes véleményvezérek nyomják a sorosita hergelésről szóló narratívát, hanem a kormánysajtó lapjai is. Az Origót és a Magyar Nemzetet átpörgetve tucatnyi cikket találni, ami szintén az ellenzék ármánykodását mutatja be.”

További részletek a Telex cikkében olvashatók.

Kapcsolódó cikkünk:

- A tiltakozó debreceniek tudják, hogy hazudnak róluk – elsők között a választott városvezetőik

A CATL kínai akkumulátorgyár debreceni ügyeiről itt olvashatod a Debreciner cikkeit.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.