TUDTAD?

A Debrecenben felépítendő kínai akkumulátorgyár miatt tiltakozók ellen kampányoló Megafon alapítója Debrecenben született

A nyáron ünnepelt vendége volt a debreceni fideszeseknek.

Kovács István 1985-ben született Debrecenben. Jogi egyetemet végzett. 2019-ben az európai parlamenti választáson a Fidesz–KDNP pártlistáján a 14. helyen szerepelt, mandátumot nem nyert el. Ma az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója, mellette a Megafon vezetője. Nős, két gyermek édesapja. (Mandiner)

Kovács állítja, hogy a közpénzből működő Megafonnak nincs köze a Fideszhez.

A Megafon aktivistái az utóbbi hetekben újra és újra becsmérlik, megbélyegzik azokat a debreceni és mikepércsi polgárokat, akik felemelik a szavukat a Debrecen határában felépítendő kínai giga akkumulátorgyár ellen. A Megafonnak ehhez a debreceni tiltakozókat lejárató kampányához debreceni fidelitasosok is csatlakoztak.

Kovács István alapító-vezető a nyáron a debreceni Fidesz/Fidelitas ünnepelt vendége volt. A történésről fényképeket osztott meg Kósa Lajos (Fidesz) országgyűlési képviselő és sokszoros elnök, szelfis fotót Széles Diána (Fidesz) a debreceni négy alpolgármester egyike, illetve a párt debreceni hivatalos közösségi oldala is. Erre a Debreciner Mosolyalbum című rovata hívta fel a figyelmet.

facebook.com/KosaLajos
facebook.com/drszelesdiana

MÁR EZT IS TUDOD!

Itt olvashatók ténytisztázó, adatszembesítő, ismeretterjesztő rovatunk, a TUDTAD? korábbi részei.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.