„Danny Elfman egy vérbeli rockzenész” – Ölveti Mátyás csellóművész a Debreciner Podcastban

A Wednesday csellószólóit játszó debreceni származású zenész úgy látja, a sikerhez sok munkára, tehetségre és szerencsére van szükség.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A Debreciner Podcast második évadának tizedik adásában Ölveti Mátyás csellóművész, az Accord Quartet, a Budapest Scoring és a Szabó Balázs Bandája tagja volt a vendégünk. A zenésszel Miklovicz-Nyikos Mónika és Polgár Tóth Tamás, a Debreciner újságírói beszélgettek.

Ölveti Mátyásra az elmúlt hónapokban elsősorban azért figyelt fel a szélesebb nyilvánosság, mert ő játszotta Tim Burton Wednesday című sikeres Netlix-sorozatának a legtöbb csellószólóját. Az adásban az eddigi pályafutását tekintettük át Debrecentől Madridon át Bázelig, a budapesti zenekar-alapítástól a belga királyi családnak adott koncertig és a Danny Elfman zeneszerzővel folytatott közös munkájáig.

Debrecenben hajnalban járt be az iskolába, majd a tanítás után estig gyakorolt. Később első helyen vették fel a budapesti Zeneakadémiára, ahol több társával együtt megalapították az Accord Quartet zenekart. A külföldi tanulmányai során nemcsak a zenéről, hanem a más kultúrákra odafigyelő nyitottságról is sokat tanult.

Ölveti Mátyás úgy látja, a zenei eredményekhez a sporthoz hasonlóan sok munka, szerencse és nem utolsósorban tehetség szükséges. „Mindnyájan másnak születünk képességek tekintetében, de azért ez sok munkával és intelligenciával eléggé fejleszthető” – fogalmazott. Úgy látja, aki kitartóan dolgozik és jó úton halad, előbb-utóbb a szerencse is mellé áll.

A podcastunk folytatásához olvasóink és hallgatóink támogatására van szükségünk. Amennyiben szeretnének még több ilyen adást hallgatni, kérjük, fizessenek elő online újságunkra!

A Debreciner Podcast korábbi műsorait itt találod. Ajánljuk!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.