Az akkumulátorgyárak ügyében hívtak össze rendkívüli ülést mára – 19 órakor kezdhetik a téma megvitatását

Ellenzéki kezdeményezésre az akkumulátorgyárak ügyében összehívták az Országgyűlés rendkívüli ülését hétfőre 16 órai kezdettel.

A parlamenti honlapon olvasható napirendi javaslat szerint a tanácskozás délután négy órakor kezdődik napirend előtti felszólalásokkal.

Ha az ülés határozatképes lesz, és a képviselők elfogadják a napirendet, három órán keresztül interpellációk, azonnali kérdések és kérdések hangzanak el.

MTI/Bruzák Noémi

Ezután három ellenzéki előterjesztés megvitatása következhet: az LMP határozati javaslata az akkumulátorgyártással foglalkozó üzemek és létesítmények létesítéséről szóló döntésekben való társadalmi részvételről; a DK indítványa az önkormányzat építési hatósági jogkörének visszaállításához szükséges szabályok módosításáról; valamint az MSZP kezdeményezése a kormányzat által kötött stratégai partnerségi megállapodások felülvizsgálatáról a munkavállalók védelme érdekében.

A rendkívüli ülés összehívásához a képviselők egyötödének aláírására volt szükség, ezt a kezdeményező LMP mellett a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői biztosították.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.