„Közös értékeink” – Európai uniós támogatással erősítené a hazai civil szférát egy pályázat

Két kategóriában pályázhatnak olyan szervezetek, amelyek elősegítik az Európai Unió alapértékeinek érvényesülését. Az egyikben legfeljebb 20, a másikban legfeljebb 60 ezer eurót osztanak ki projektenként.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Február 17-én Debrecenben folytatódott az Ökotárs Alapítvány, a Közösségfejlesztők Egyesülete, az Autonómia Alapítvány és a Kárpátok Alapítvány január óta tartó közös tájékoztató fórumsorozata, amelyen az általuk konzorciumban megvalósítandó, Közös Értékeink Program – Európa támogat! nevű pályázatot mutatják be.

Debrecenben február 17-én volt a tájékoztató
Polgár Tóth Tamás

Rózsa Balázs, az Autonómia Alapítvány munkatársa elmondta, az Európai Unió által társfinanszírozott pályázattal olyan szervezeteket támogatnak, amelyek elősegítik az EU alapértékei, vagyis a jogállamiság, az emberi és kisebbségi jogok, a demokrácia, a méltóság, a szabadság és az egyenlőség érvényesülését. Azt is szeretnék elérni, hogy a projekteken keresztül erősödjön a civil társadalom.

Facebook

Pályázni két kategóriában lehet. A „Partnerségben” kategóriában nagyobb szervezetek vagy több, kisebb szervezet konzorciumát várják, egy-egy projektre legfeljebb 60 ezer eurót (a jelenlegi árfolyamon 23 millió forintot) tudnak adni. Ennek az 5 százaléka önrész, ez azonban önkéntes munkával kiváltható. 18-20 támogatható projekttel terveznek. A „Fejlődésben” kategóriában elsősorban vidéki szervezeteket várnak, amelyek projektenként legfeljebb 20 ezer eurót (a jelenlegi árfolyamon 7,7 millió forintot) kaphatnak, szintén 5 százalékos önrésszel. Ebben a kategóriában 70-80 projektet tudnak támogatni.

További részletek a pályázat honlapján olvashatók.

Polgár Tóth Tamás

Szeretnének az uniós értékek mentén dolgozni a civilek

Rózsa Balázs a Debreciner érdeklődésére elmondta, már tíz ismertető fórumot tartottak az ország különböző pontjain, és még nagyjából ugyanennyi van hátra. „ Szerencsére jönnek a pályázók a rendezvényekre, azt látjuk, hogy van érdeklődés, szeretnének az európai uniós értékek mentén dolgozni a szervezetek” – fogalmazott. Az Autonómia Alapítvány munkatársa hozzátette, remélik, hogy nagyon sok színvonalas pályázat érkezik be hozzájuk.

A Közös Értékeink Program első pályázati kiírása itt érhető el: https://kozosertekeink.hu/
A pályázatok beadásának határideje: 2023. március 20. (14 óra)

Polgár Tóth Tamás

Kapcsolódó információ:

- Elindult a Közös Értékeink Program

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.