NASS

Embernek maradni - Szebellédi Soma Gergő ukrajnai fotói

A kiállítás az orosz agresszió évfordulóján nyílik Debrecenben.
Szebellédi Soma Gergő

Szebellédi Soma Gergő fotográfust a Debreciner Podcast három héttel ezelőtti adásában ismerhették meg közelebbről az olvasóink, amikor a beszélgetés témája a Debrecen déli gazdasági övezetébe tervezett kínai akkumulátorgyár és az azzal szembeni civil tiltakozás volt. Már akkor elhangzott, hogy a debreceni fotós több alkalommal is járt a putyini orosz hadsereg által megtámadott Ukrajnában, önkéntesként segítkezett a háború pusztításainak eltakarításában, együtt dolgozott a helyiekkel a megrongálódott épületek kijavításán és élhető lakóhellyé alakításán azok számára, akik elvesztették otthonukat.

Szebellédi Soma Gergő

Az útjai során készült fotóiból nyílik kiállítás február 24-én, pénteken 16:30 órától a debreceni Méliusz Juhász Péter Könyvtár központjában (Bem tér 19.). A kiállítás rendezői az American Corner Debrecen és az Egyesült Államok magyarországi nagykövetsége. A fotók március 18-ig tekinthetők meg.

Szebellédi Soma Gergő

„Fényképei révén szándéka, hogy bepillantást nyújson a megpróbáltatásokkal teli háborús létbe, valamint hogy bemutassa a gonoszság őrült valóságát és azt a megdöbbentő bátorságot, amellyel szembenéznek ezzel” – olvasható a megnyitó Facebook-eseményében.

Itt most öt fotót mutatunk meg a kiállítás anyagából, ezzel is arra biztatva a Debreciner olvasóit, ha tehetik, tekintsék meg személyesen.

Szebellédi Soma Gergő
Szebellédi Soma Gergő

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.