Akkumulátorgyárakról is szavaztak Pécsen – A fideszesek látszatproblémát emlegettek, majd trollkodással múlatták az időt

Éjszakába nyúló közgyűlést tartottak Pécsett február 21-én, az utolsó napirendi pont az akkumulátorgyárak témája volt.
Szabad Pécs

A téma megvitatását kezdeményező Bognár Szilvia („Tiszta kezek”) képviselő szerint akkor is fontos, hogy a közgyűlés kijelentse, Pécs nem akar akkumulátorgyárat, ha az amúgy nincs napirenden – írja a Szabad Pécs.

Az előterjesztés szerint nem lenne helyes, ha ilyen jellegű beruházás valósulna meg Pécsett, illetve a város közvetlen környezetében. Részben azért, mert éppen elképesztő mértékben drágul az energiafelhasználás díja, másrészt egyelőre olyanról, hogy környezetbarát akkumulátorgyártás, nem beszélhetünk, sőt éppenhogy az ilyen jellegű gyárakról leginkább az ismert, hogy terhelik a környezetet.

A benyújtott határozati javaslatban azt kérték, hogy a pécsi közgyűlés döntsön arról: akkumulátoriparhoz kapcsolódó pécsi beruházási szándék esetében a polgármester utasítsa vissza a megkereséseket, és a jövőbeni befektetési tárgyalásokon a pécsiek egészségét és környezetének megóvását elsődleges szempontként kezelje.

A közgyűlésen a városvezetés részéről elhangzott, hogy összesen 16, akkumulátorokkal kapcsolatba hozható cég részéről keresték meg őket, de mindet elutasították. Nem akarnak mindenáron fejlesztést, ha ökológiai értelemben felvállalhatatlan, fogalmaztak.

Csizmadia Péter, a Fidesz pécsi városházi frakcióvezetője az egyik felszólalásában azt mondta, hogy ez most Pécsett egy látszatprobléma, politikai érdek miatt. Szerinte ez a javaslat nem a pécsi emberek érdekét szolgálja, a Fidesz ezért nem asszisztál hozzá.

Az egyik fideszes képviselő módosítójavaslatában azt kérte, hogy az aszteroidákról és a meteoritokról is szavazzanak, mert azok is veszélyesek lehetnek, például kipusztították a dinoszauruszokat, és elvi lehetőség arra is van, hogy Pécs közepébe csapódik egy meteorit.

További részletek a Szabad Pécs cikkében olvashatók.

Kapcsolódó írás:

- Szombathelyen nem lesz akkumulátorgyár - Nyugat.hu

A CATL kínai akkumulátorgyár debreceni ügyeiről itt olvashatod a Debreciner cikkeit.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.