Inkubátor pályázat – új, vidéki civil közösségeknek

Az elmúlt évtizedben Magyarországon rendszerszinten épült le a demokrácia, ami a jogalkotásban, a civil szervezetek autonóm működésében és az állampolgári szerepvállalásban is megmutatkozik.

Új, civil közösségeknek szóló pályázati lehetőséget hirdetett meg az Emberség Erejével Alapítvány az Erősödő Civil Közösségek kapacitásfejlesztő program keretében. Az Inkubátor pályázatra vidéki, kevesebb erőforrással rendelkező civil közösségek nyújthatnak be pályázati ötletet március 24-ig.

Emberség Erejével Alapítvány

A civil szervezetek komoly kihívásokkal szembesülnek működésük és fenntarthatóságuk terén. A finanszírozás átpolitizáltsága, a párbeszéd és az érdekérvényesítés fokozatos ellehetetlenítése egyre inkább szűkülő teret hozott létre civil szervezetek körül. Az elmúlt három év különböző válsághelyzeteinek hatására a civil szerveződések működési körülményei tovább nehezedtek.

A fejlett civil társadalom, az erős és független civil szervezetek, elősegítik az állampolgári részvételt és széleskörű képviseletet biztosítanak az embereknek. Ez a demokráciát erősebbé és ellenállóbbá teszi. Ennek érdekében kulcsfontosságú a vidéki civil szektor kapacitásfejlesztése.

Az Inkubátor kapacitásfejlesztő támogatási programot az Emberség Erejével Alapítvány a German Marshall Fund (GMF) Engaging Central Europe (ECE) alapja keretében hirdeti meg Magyarországon működő civil szerveződések, közösségek számára 22 millió forintos keretösszeggel.

A részletes pályázati kiírás itt található.

A program pályázati tájékoztatója Debrecenben március 9-én lesz, erről itt található a Facebook-esemény.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.