Az év állása: már portást is keres a debreceni BMW-gyár – vg.hu

A debreceni gyár építése jól halad, ezt pedig az is mutatja, hogy hetven nyitott pozícióra közel négyszáz munkatársat vennének fel.

Többek között senior specialist facility management, vagyis létesítménygazdálkodási területre keres munkaerőt a debreceni BMW-gyár – írja a Világgazdaság.

A debreceni BMW-gyár toborzási aktivitása egyre intenzívebb, mintegy 70 nyitott pozícióra közel 400 munkatársat keresnek. Az elérhető pozíciók folyamatosan frissülnek. A cég február végén arról számolt be, hogy az építkezés látványos fázisába lépett: az üzem központi egységeként szolgáló kommunikációs központ szerkezeti épülethéját húzzák fel, és megkezdődtek a belső műszaki és szerelési munkálatok is. A kommunikációs központ számos funkciót tölt majd be: itt kap helyet az üzem legtöbb irodája, a kollégák egészségügyi ellátását végző egészségközpont, illetve az étterem is.

vg.hu

Megkezdődtek a belső munkálatok a képzési központnál is, ahol hamarosan bezárul a külső épülethéj. Ez az épület ad majd otthont a szeptemberben induló, helyi oktatási partnerekkel kialakított duális képzésnek is, amelynek keretében száz technikus tanuló csatlakozik a debreceni csapathoz. A BMW Group Gyár Debrecen duális szakképzési programjába jelenleg is várják az érdeklődő diákok jelentkezését. A 2022 novemberében bejelentett, 500 munkahelyet teremtő akkumulátor-összeszerelő üzem építési munkálatai is a tervek szerint haladnak, már állnak az épület vázát adó oszlopok. Ebben az csarnokban szerelik majd össze a BMW Group hatodik generációs akkumulátorcelláit, amelyek később az autók padlólemezébe kerülnek. Ez lesz a Debrecenben debütáló, tisztán elektromos meghajtású Neue Klasse modellek szíve.

További részletek a Világgazdaság cikkében olvashatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.