ARCOK DEBRECENBŐL

Juhász Eszter

Érdekel, hogy milyen emberek dolgoznak a zenei szférában jelenleg.
Juhász Eszter
Könnyü Hella

Mostanság leginkább a zene és a zenélés foglalkoztat, mind a technikai oldala, mind pedig az, hogy hogyan hat a mentális egészségre. Jelenleg ukulelén játszom, de tervben van, hogy veszek egy elektromos gitárt. Emellett tervezem azt is, hogy elmenjek a Rocksuliba egy félévre, még nem vagyok benne biztos, hogy gitárt vagy dobot tanulnék ott szívesebben. Annyit tudok, hogy mindkettő nagyon jó lenne, mert már megtapasztaltam a saját bőrömön, hogy milyen nyugtató hatása van annak, ha alkotó tevékenységet végzek.

Szerintem azok a debreceni koncertek, amiken én részt vettem jók, bár országos viszonylatban kicsit ki van halva a debreceni zenei élet, ha csak az amatőr részére koncentrálunk - nem nagyon szoktam találkozni olyan kezdő előadókkal, akik épp csak elkezdték a pályafutásukat. Azokon a koncerteken viszont, amiken részt vettem, nagyon ügyes és tehetséges emberekkel találkoztam.

A Minimum 4 és a Gate69 zenéit szeretem, nagyon tehetséges zenészek vannak mindkét zenekarban.

A Made in Debrecenre tervezek elmenni, mert szeretnék több helyi zenekart támogatni. Érdekel, hogy milyen emberek dolgoznak a zenei szférában jelenleg.

Szerintem mindenféle zenének van közösségépítő ereje, hiszen ha mondjuk egyedül írod a zenéid és adsz elő, akkor is szükséges az ismeretség, és ezért náluk is jelen van, de zenekaroknál meg főleg. Azt is észrevettem, hogy amikor barátokkal zenélgetek együtt, nagyon közel hoz minket egymáshoz és erősíti a kapcsolatunkat.

Leginkább az Esti Kornél debreceni koncertjét várom idén, mert nagyon szeretem őket.

(Juhász Eszter 21 éves pszichológus-hallgató a Debreceni Egyetemen. 3 éve lakik Debrecenben, és azt tervezi, hogy hosszútávon itt marad.)
Juhász Eszter
Könnyü Hella

Az ARCOK DEBRECENBŐL sorozatunkban arról érdeklődünk, hogy éppen kit mi foglalkoztat.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.