Az Origo informátoraként rágalmazásért elítélték Kósa Lajos bizalmasát – 24.hu

Fiák Istvánt, Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő ügyvédjét és baráját csütörtökön bűnösnek mondta ki rágalmazás vétségében a Budakörnyéki Járásbíróság egy magánvádas eljárásban.

Az elsőfokú ítélet megrovásban részesítette Fiákot, és arra kötelezte, hogy 10 ezer forintot fizessen meg Czeglédy Csabának – írja a 24.hu.

24.hu

A magánvádas büntetőeljárást Czeglédy Csaba, a DK politikusa kezdeményezte, miután kiderült, hogy Fiák István adott valótlan információkat az Origo újságírójának a Human Operator Zrt. állítólagos ügyeiről.

Az Origo 2017 augusztusban közölt cikkében a többi között azt állította a munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó Human Operator tevékenységéről, hogy a szerződtetett diákok helyett valójában a szüleik végezték el a kiközvetített megbízásokat, így a cég a kedvezőbb adózási szabályok alkalmazása révén tisztességtelen piaci előnyt szerezett magának. Kovács András újságíró a korábban lezárult perben azt állította, hogy a cikk megírása előtt Fiák Istvánnal konzultált, és mivel tudta, hogy Fiák Kósa Lajos barátja, és tekintélyes ügyvéd, nem kételkedett az információk valóságtartalmában. Ezeket az állításokat a rágalmazásért jogerősen elítélt Kovács a Fiák elleni perben is fenntartotta.

A bíróság szerint az Origón megjelentek alkalmasak voltak arra, hogy Czeglédy becsületét nagy nyilvánosság előtt csorbítsák. Fiák bejelentette, hogy fellebbez a döntés ellen.

További részletek a 24.hu cikkében olvashatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.