A Debrecen és Mikepércs közé tervezett giga akkumulátorgyárról írt a Le Soir belga napilap

Mindkét településen járt a cikket jegyző francia újságíró, aki az itteni történések több szereplőjét is megszólaltatta.

Joël Le Pavous, Budapesten élő, magyarul kiválóan beszélő francia újságíró március 15-én volt Mikepércsen, amikor tiltakozó demonstrációt tartottak a mikepércsi anyák, illetve a velük együttműködő debreceni civilek, mindazok, akik szeretnék megakadályozni, hogy felépüljön itt a kínai CATL hatalmas akkumulátorgyára. Mint az egész oldalas riportból kiderül, Joël Le Pavous nem pusztán erre a tüntetésre érkezett, hanem már korábban is tájékozódott a magyar kormány akkugyáras nagyhatalmi törekvéséről, annak hátteréről és fogadtatásáról.

lesoir.be

(A cikk itt érhető el az interneten, bár fizetőfal védi a teljes szöveget, csekély összeg fejében olvasható a Le Soir többi publikációjával együtt.)

A Le Soir francia nyelvű belga napilap. A Wikipédia ismertetése szerint 1887-ben alapították, azóta is az egyik legnagyobb független, progresszív, illetve klasszikus liberális újság Belgiumban.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.