„Debrecennek van egy zenei keltetője, ahonnan ki lehet törni az országos szintre” – Debreceni zenészek a Debreciner Podcastban

Dávid Balázzsal, Timbusz Bencével és Urbán Bencével beszélgettünk a második Made in Debrecen Fesztivál apropóján.

Március 25-én rendezik meg a második Made in Debrecen Fesztivált. A Debreciner Podcast második évadának 13. adásában ebből az alkalomból Dávid Balázzsal és Timbusz Bencével, a Heavy Brains zenekar alapító tagjaival, valamint Urbán Bencével, a Gidnim ’Rém nevű formáció alapítójával és az Árnyéknyúl tagjával beszélgetett Miklovicz-Nyikos Mónika, a Debreciner újságírója.

Urbán Bence úgy látja, országos tendencia, hogy az elmúlt 15-20 évben megszűnt a zenekarok számára a fellépési lehetőség a kisebb vendéglátóhelyeken, mert nem érte meg az üzemeltetőknek az élőzenei rendezvények szervezése.

Timbusz Bence úgy véli, a rengeteg zenei előadónak fellépést biztosító Made in Debrecen alkalmas arra, hogy felpezsdítse a város zenei életét. Dávid Balázs szerint sokkal több lehetőséget kellene kapnia a kis zenekaroknak, a rendezvény ehhez egy jó, de önmagában nem elégséges alapkő.

A podcastunk folytatásához olvasóink és hallgatóink támogatására van szükségünk. Amennyiben szeretnének még több ilyen adást hallgatni, kérjük, fizessenek elő online újságunkra!

A Debreciner Podcast korábbi műsorait itt találod. Ajánljuk!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.