Három független polgármester ugyanolyan Facebook-posztokban köszönte meg a fideszes Tiba Istvánnak, hogy kimehettek Brüsszelbe

Egy többek között országgyűlési képviselőkből és polgármesterekből álló csoport látogatott el az Európai Parlamentbe Deutsch Tamás meghívására. Velük van az erőszakos cselekedetei miatt jogerősen kétszer is pénzbüntetésre ítélt volt berettyóújfalui Fidelitas-elnök is.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A napokban Brüsszelbe utazott egy többek között Hajdú-Bihar megyei országgyűlési képviselőkből és polgármesterekből, alpolgármesterekből, fideszes politikusokból is álló csoport. Erről Tasó László (Fidesz), a megyei 3-as számú választókerület parlamenti képviselője számolt be számos fotó közlésével a közösségi oldalán. A március 29-i bejegyzéséből kiderült, Deutsch Tamás (Fidesz) európai parlamenti képviselő hívta meg a csapatot, majd tartott nekik előadást az EP-ben. „Az Európa-paradigma a múlté, a rideg valóság egyre fájóbb, meg kell újulni, fel kell venni a versenyt az előnybe került kontinensekkel és államokkal, míg nem késő” – írta Tasó. A túrán részt vesz Bodó Sándor, az 5-ös számú választókerület képviselője is, ő ugyanakkor egyelőre még nem számolt be erről a közösségi oldalán.

Egy rugóra jár az agyuk

A Hajdú-Bihar megyei 6-os számú választókerületből ott van az eseményen 5 kistelepülés polgármestere is: Ale Erika (független) Görbeháza, Csetneki Csaba (független) Újszentmargita, Magyar Sándor (független) Folyás, Mikó Zoltán (független) Tiszagyulaháza, valamint Takács József (Fidesz) Újtikos vezetője. (Illetve Nagyné Legény Ildikó (Fidesz) Hajdúnánás alpolgármestere és Sőrés István (Fidesz) Hajdúböszörmény alpolgármestere, más fideszesek mellett még Tasi Sándor megyei közgyűlési alelnök is.)

Facebook

Sajátosan számolt be a brüsszeli útjukról Csetneki, Magyar és Mikó, akik pontosan ugyanazt a csoportképet töltötték fel a közösségi oldalukra március 29-én, de ami ennél is különösebb, ugyanazzal a szöveggel:

„Polgármester kollégáimmal és térségünk országgyűlési képviselőivel meghívást kaptunk Brüsszelbe. A nap folyamán ellátogattunk az Európai Parlamentbe, ahol találkoztunk Deutsch Tamással az Európai Parlament képviselőjével. Érdekes volt egy kis betekintést nyerni a Parlament munkájába. Köszönjük a meghívást Dr. Tiba István országgyűlési képviselőnek” – írták mindhárman. Maga Tiba István egyébként nem szerepel sem az említett csoportképen, sem Tasó fotóin.

És itt még mindig nincs vége, a három bejegyzést ugyanis közel egy időben tették közzé: Csetneki és Magyar oldalán 16 óra 38 perckor, Mikóén pedig 16 óra 42 perckor jelent meg az egyenbeszámoló.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Utóbbira persze magyarázatot adhat, hogy mindegyik településvezető egyszerre tudott időt szakítani a látogatás tényének közlésére a sűrű brüsszeli program közepette, az azonban mégiscsak meglepő, hogy mindhárom független polgármester úgy gondolta, hogy épp ezek – ugyanazok – a szavak lesznek a legmegfelelőbbek a beszámolóhoz és a választókerület fideszes képviselőjének, Tiba Istvánnak való köszönetnyilvánításhoz.

Az utazással kapcsolatban telefonon kerestük Mikó Zoltánt, valamint az újszentmargitai polgármesteri hivatalon keresztül Csetneki Csabát is szerettük volna kérdezni, de egyiküket sem tudtuk elérni. A hivatal munkatársától megtudtuk ugyanakkor, hogy a csoport cikkünk írásakor még nem ért vissza a brüsszeli útról. Az újszentmargitai hivatal biztatására Csetnekit e-mailben is kerestük, amint válaszol, cikkünket frissítjük.

A hajdú-bihariak brüsszeli útjáról Hadházy Ákos országgyűlési képviselő is említést tett a közösségi oldalán:

Ott van a Fidelitas többszörösen pénzbüntetésre ítélt volt berettyóújfalui elnöke is

Tasó László fotóinak tanúsága szerint a túrán részt vett Tikász Ferenc, a berettyóújfalui Fidelitas volt elnöke is, akire 2018-ban jogerősen pénzbüntetést szabtak ki védekezésre képtelen személlyel szemben elkövetett könnyű testi sértés miatt, 2021 nyarán pedig ismét jogerősen pénzbüntetésre ítélte őt a bíróság garázdaság bűntette, valamint könnyű testi sértés és becsületsértés vétsége miatt.

A fotó bal szélén Tikász, előterében Tasó
Facebook
A csoportképeken is látható Tikász
Facebook
Facebook

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.