Nem árulja el a kormány, hogy miért rúgta ki azt a vízügyest, aki a debreceni akkugyár vízigényéről írt szakvéleményt - 444.hu

Pintér Sándor belügyminiszter március végén menesztette Kincses Dánielt, a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság vezetőjét, azt követően, hogy a Tivizig a gyár környezethasználati engedélyeztetési eljárásához készített hatósági véleményezésében megállapította, hogy a CATL üzemét vízgazdálkodási szempontból több ponton is újra kell tervezni, az akkugyár óriási vízigénye miatt pedig egész Debrecen vízhálózatát át kell alakítani.

A vízügyes menesztéséről Keresztes László Lóránt, az LMP országgyűlési képviselője négy egyszerű kérdést intézett a Belügyminisztériumhoz:
Miért titkolja a kormány ezt a bizonyos kritikus szakvéleményt?
Valóban fel akarja menteni az érintett vízügyi vezetőt?
Ha igen, miért?
Van összefüggés a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság által megfogalmazott kritikus hangvételű szakvélemény és a vezető kirúgása között?

Kincses Dániel
hbmo.hu

Választ egyikre sem kapott. Rétvári Bence, a tárca parlamenti államtitkára lerázta azzal az egy mondattal, hogy „tájékoztatom, hogy 2023. március 31. hatállyal lett felmentve igazgatói munkaköréből Kincses Dániel úr, a Tiszántúli Vígügyi Igazgatóság vezetője” - írja a 444.hu.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.