A kakitündér Debrecenben sem létezik!

REGGELI FELES

Sokan örülünk ennek a hirtelen jött jó időnek, és szeretnénk nagyokat sétálni, de ebbe most valami igazán kellemetlen dolog rondít bele: a kutyaürülék.

Nem új keletű probléma sajnos, de most azért bosszant még inkább, mert már a járdán is aknamező van, ugyanis a „hó majd elolvad” alapon Debrecen szerte nem takarították a járdákat sem, a kutya pedig nem szagolta ki a hóréteg alatt megbúvó aszfaltot, elvégezte dolgát, gazdi nem szedte fel, és mentek tovább. Esett rá még egy kis hó, azzal el is tűnt a bűzös csomag, probléma megoldva.

Kedves kutyatartók, kakiszedésre fel!
Törő Vanda

Ám most elolvadt ez a több réteg hó, és már nem csak én figyelem, hova lépek, de a kutyám is. És ez gáz!

A probléma azért összetett, mert bizonyos területeken nagyon kevés kuka van kihelyezve, és sokszor több 100 méteren keresztül lóbálja a kutyatartó a kis csomagot, mire megszabadulhat tőle. És itt jön a másik probléma, hogy mivel kevés a kuka, a meglévőek nagyon sokszor tele vannak. Elég egy-egy buszmegállót megnézni, nem hogy a kukából kandikál ki a szemét, már külön szemét-dombocskák vannak körülötte.

Természetesen ez nem menti fel a kutyatartókat az alól, hogy kedvencük ürülékét bizony fel kell szedni és kukába tenni, hiszen a felelős állattartás egyik alappillére ez.

A problémát nem csak több kuka kihelyezésével lehetne megoldani, de akár azzal is, hogy megkérdezzük a kedves gazdit, adjunk-e zacskót neki a művelet elvégzéséhez, bizakodva abban, hogy csak éppen elfelejtett magával hozni, mert amúgy felszedné.

Kedves Városvezetés, tessék több kukát kihelyezni és azokat rendszeresen üríttetni!

Kedves kutyatartók, kakiszedésre fel!

Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.