„Biztonságát a rendőrség és a polgárőrség szavatolja” – Egyeztetésre hívják Debrecen polgármesterét a Mikepércsi Anyák

Papp László korábban arról beszélt, nincs akadálya, hogy a mikepércsieket tájékoztassa a község mellé tervezett kínai akkumulátorgyárról.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Egy korábbi ígéretére alapozva társadalmi egyeztetésre hívja Papp Lászlót (Fidesz), Debrecen polgármesterét a Mikepércsi Anyák a Környezetért Egyesület a megyeszékhely déli határába, Mikepércs szomszédságába tervezett kínai akkumulátorgyárral kapcsolatban.

Nem kell gyár! – Tüntetés Mikepércsen – 2023. március 15.
Koppányi Szabolcs

A levélben, amelyet a Debreciner szerkesztőségéhez is eljuttattak, a civilek emlékeztetik a polgármestert, a január 9-i debreceni, katasztrófavédelmi közmeghallgatáson azt mondta, nincs akadálya annak, hogy a mikepércsi lakosokat egy külön fórumon tájékoztassa a CATL beruházásáról.

Középen Papp polgármester a január eleji debreceni közmeghallgatáson
Lia

A társadalmi egyeztetésre három májusi időpontot ajánlottak fel Pappnak, amelyek közül kettő péntek, egy pedig szombat délutánra esik. A polgármestert arra kérik, személyesen vegyen részt az eseményen, más esetben nem is fogják azt megtartani. Ahogy arról tavaly ősszel mi is beszámoltunk, a november 30-i mikepércsi közmeghallgatásra maga helyett Pécskay Zoltánt, az EDC Debrecen ügyvezetőjét küldte, amiért a helyiek ki is nevették Pappot.

A polgármestert biztosították arról, hogy a rendőrség és a mikepércsi polgárőrség fog vigyázni a biztonságára, s el kell hagyniuk a termet azoknak, akik megpróbálják szándékosan megzavarni az eseményt.

„Reményeink szerint a tervezett társadalmi egyeztetés is hozzájárul majd ahhoz, hogy minden érintett tisztábban lásson, és megnyugtató válaszokat kapjon a projektgazda szerepet betöltő Debrecen város polgármesterétől” – írják.

Alább teljes terjedelmében közöljük a Mikepércsi Anyák Papp Lászlónak küldött levelét:

Debreciner
Debreciner

A CATL kínai akkumulátorgyár debreceni ügyeiről itt olvashatod a Debreciner cikkeit.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.