Mit lehet tenni a megelőzésért? – A kínai akkumulátorgyárról szerveznek kerekasztal-beszélgetést a Mikepércsi Anyák

Az eseményen civilek és egy politikus vitatják meg a debreceni üzem várható hatásait.
Koppányi Szabolcs
Akkugyár: veszélyben Debrecen vízkészlete?! címmel tart kerekasztal-beszélgetést a Mikepércsi Anyák a Környezetért Egyesület (Miakö) Debrecenben, a Főnix Inkubátorházban (Csapó utca 40-42.) május 3-án, szerdán 16 órától.

A kínai CATL Debrecen déli gazdasági övezetébe, Mikepércs szomszédságába tervezett akkumulátorgyárával kapcsolatos eseményen arra keresik a választ, mit lehet még tenni azért, hogy megelőzzék az üzem vizekre, a levegőre és a termőföldre gyakorolt negatív hatásait.

Facebook

A beszélgetésen részt vesz Jávor Benedek, a Párbeszéd – Zöldek európai parlamenti listavezetője; Fábián István vegyészprofesszor, a Debreceni Egyetem volt rektora; Kozma Éva környezetvédelmi technikus, a Miakö tagja; valamint Szemán Judit, a Vigyázzunk Életet Adó Vizeinkre Egyesület elnöke. Az esemény házigazdája Fónainé Pásztor Enikő, a Miakö elnöke, moderátor Dede Tamás zöld aktivista.

A kerekasztal-beszélgetés nyilvános, további információk az esemény Facebook-oldalán olvashatók.

A CATL kínai akkumulátorgyár debreceni ügyeiről itt olvashatod a Debreciner cikkeit.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.