A SZEMEDNEK HIGGY!

A kínaiak már a liftben vannak

A webáruház az Európában élő kínaiak igényeit elégíti ki. Debrecenben is hirdetnek.

Mióta tavaly augusztusban kiderült, hogy a kínai CATL óriásvállalat akkumulátorgyárat épít Debrecen déli gazdasági övezetében, egyre határozottabban észrevehető a városban és környékén a kelet-ázsiai országból származó cégek és állampolgárok debreceni jelenléte.

Polgár Tóth Tamás

Ez olyan furcsa történéseket is eredményezett, minthogy – erről a Magyar Hang beszámolt – januárban az LMP véletlenül egy olyan debreceni panzióba hirdetett akkumulátor-fórumot, amelyet a szintén kínai, ugyancsak az akkumulátorgyártásban érdekelt Semcorp vásárolt meg.

Nem tudjuk, hogy a debreceni kínai közösség növekvő lélekszáma eredményezte-e ezt, de a napokban egy kínai-angol kétnyelvű liftreklámot örökítettünk meg a város egyik társasházában. Az IBAO egy webáruház, amelynek ugyan van európai uniós domainje, de az ott található tartalmak kínaiul vannak. A cég mobilalkalmazásának leírásában pedig az olvasható, hogy „az Európában élő kínaiak és az online vásárlás igényeit” elégíti ki.

Polgár Tóth Tamás

A SZEMEDNEK HIGGY! rovatunk korábbi publikációi itt láthatók.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.