Elhunyt Jánki József, a DK debreceni önkormányzati képviselője

A hírről párttársai számoltak be a közösségi médiában.

Elhunyt Jánki József, a DK debreceni önkormányzati képviselője, a párt debreceni elnöke. Ezt Varga Zoltán, a párt országgyűlési képviselője közölte a közösségi oldalán május 2-án este. A politikus azt írta, Jánki váratlanul távozott.

Jánki József
Polgár Tóth Tamás

Vaszkó Imre, a párt másik debreceni önkormányzati képviselője néhány perccel később a saját Facebook-oldalán arról számolt be, néhány napja még a jövőt tervezték, Jánki rengeteg munkát vállalt magára. A képviselő arra is emlékeztetett, rövid időn belül a második debreceni politikusukat gyászolják, januárban ugyanis elhunyt Gulácsi Anna Ilona, aki szintén önkormányzati képviselő volt. „Ennyi tragédia, ilyen rövid idő alatt! Feldolgozhatatlan veszteség, megszakad a szívem. Nagyon hiányoztok!” – írta.

Polgár Tóth Tamás

Jánki József a 2019. október 13-án tartott önkormányzati választáson szerzett képviselői mandátumot, a közgyűlési munkája mellett az egészségügyi és szociális bizottság, valamint egy rövid időre az ifjúsági és sportbizottság tagja is volt.

A 2019-es választási kampányban kiadott szórólapján az szerepelt, hogy célja „a kialakuló diktatúra megakadályozása, a szegények, a közalkalmazottak, a nyugdíjasok, a lecsúszott emberek képviselete”.

Polgár Tóth Tamás

Gulácsi Anna Ilona és Vaszkó Imre mellett Jánki József volt az előterjesztője annak a közgyűlési javaslatnak, amely alapján 2020 őszén 200 ezer forintos jutalmat adtak volna a debreceni szociális intézmények valamennyi dolgozójának a koronavírus-járvány alatt végzett munkájuk elismeréseként. Ezt a Fidesz-frakció módosítójával fogadta el a testület, ennek eredményeképp végül 50 millió forintot juttattak az intézményeknek, amelyek differenciáltan jutalmazhatták a dolgozóikat.

Jánki József a közgyűlések végén rendszeresen élt az interpelláció eszközével, így számos lakossági megkeresést továbbított a városvezetés felé.

Mivel Jánki József a DK, az MSZP, a Párbeszéd és a Szolidaritás közös kompenzációs listájáról jutott be a közgyűlésbe, utódjáról a jelölő szervezetek, a megegyezésük hiánya esetén pedig a helyi választási bizottság (HVB) fog dönteni.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.