A NAP KÉPE

Belvárosi bontás Debrecenben

Eltűnnek a cívisházak, mire elkezdenék védeni azokat? Bajcsy-Zsilinszky utca, 2023. május 4.
Debrecen, Bajcsy-Zsilinszky utca, 2023. május 4.
Olvasónk küldte

Április 27- ülésezett Debrecen közgyűlése, az erről készült tudósításunkból idézünk:

Eltűnnek a cívisházak, mire elkezdenék védeni azokat

Az első napirendi pontban a testület döntött az „Év Cívis Háza” elismerés megalapításáról, valamint arról, hogy új településképi arculati kézikönyvet és a településképpel kapcsolatos önkormányzati rendeletet fognak megalkotni. Papp László (Fidesz) polgármester elmondta, a reményei szerint még a júniusi közgyűlés folyamán döntenek több cívisház védetté nyilvánításáról. Az előterjesztésben foglaltakat korábban részletesen bemutattuk. Ahogy arról tavaly ősszel beszámoltunk a Debrecinerben, október végén a közgyűlés négy cívisház lebontásáról döntött a Fórum bevásárlóközpont bővítése miatt.

Madarasi István (MSZP) a hozzászólásában arról beszélt, fontosnak tartja a rendeletet, de szerinte a házak védelmével kapcsolatos folyamatokat fel kellene gyorsítani, mert eltűnnek az épületek, amelyeket meg lehetne menteni. Papp László a válaszában jelezte, ő is lassúnak tartja a folyamatot.

A határozati javaslatokat egyhangúlag fogadta el a testület.

Olvasónk küldte

A NAP KÉPE rovatunk korábbi fotói itt láthatók.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.