Ingyenes szűrővizsgálatok vasárnapig Debrecenben

A népegészségügyi prevenció keretében a Nagytemplom elé várják a különböző szűrésekre igényt tartókat.
Koppányi Szabolcs

A lehetőség péntektől vasárnapig áll rendelkezésre. Cégek is megigényelhetik a szűrőkamiont és a szakemberek szolgáltatását – előtte szintén Debrecenben a TEVÁ-nál voltak –, ám az ingyenes szolgáltatásra a Kossuth téren bárki jelentkezhet.

Regisztrálni a BENU Magyarország – mint a programban résztvevő cég – honlapján is lehet (bár itt már csak vasárnapra van időpont a kapott tájékoztatás alapján), vagy ha valaki elsétál a térre, személyesen is megteheti. Pénteken délután, illetve szombaton és vasárnap délelőtt és délután is szűrnek.

Koppányi Szabolcs

A programban sokféle vizsgálat érhető el. Például a kardiológia, a szív- és érrendszeri kockázat, a fogászat, a tüdőgyógyászat, a szemészet területén, illetve teljes testanalízist (testműködést) is kérhet bárki. Kiegészítő vizsgálatként a programban szerepel speciális haj- és fejbőrszonda, valamint 3D-s számítógépes talpvizsgálat is.

Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramját 2010-ben indította el a kormány, és az eredetileg 2020-ig tervezetthez képest jelen állás szerint 2030-ig meghosszabbították tevékenységét. 2020 és 2025 között a gyermekekre, családokra összpontosít – olvasható a honlapjukon. Mindez az európai uniós irányelvekhez igazodik.

Koppányi Szabolcs
Koppányi Szabolcs
Koppányi Szabolcs
Koppányi Szabolcs
Koppányi Szabolcs
Koppányi Szabolcs
Koppányi Szabolcs
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.