Hab a torkán – nagykövet csapolta a debreceni Malter sörét

Ha fogyasztás közben nem látsz habfoltokat („brüsszeli csipke”) a pohár, korsó falán, akkor az vagy zsíros volt, vagy koszos. Egyébként meg „a sör hab nélkül olyan, mint autót vezetni kormány nélkül” – mondta Indi, a sörnagykövet.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Átfogó szakmai ismeretekre, érdekességekre tehetett szert az, aki szerdán ellátogatott a Malter bárba a Baross utca 16. alá. Magyarország két sörnagykövete közül az egyik, Polgár István (Indi) ellenőrizte a vendéglátóhely söcsapolásának minőségét, egyúttal bemutatót tartott, miként lehet többféle ízt kivarázsolni ugyanabból a hordó sörből. Megtudtuk azt is, hogy miért habzik túl a sör, de azt is, hogy olykor csak habot kapva igazi különlegességet ízlelhetünk meg.

Polgár István (Indi)
Koppányi Szabolcs

A Dreher sörgyár hivatalos Pilsner sörnagykövete sorra vette azokat a hibákat, amelyeket egy-egy vendéglátóhely elkövethet. A szállítástól kezdve a tároláson át a csapraverésig, sőt azon is túl, mivel a csapolás során is történhet olyan baki, ami ront a minőségen vagy akár szigorúan véve értékelhetetlenné is teheti az árpalét. Ha például „kivinném ezt az üveg sört itt a napra, két óra múlva mehetne a kukába”. Vagy ha a szállítás során nem szavatolt az, hogy lehetőleg egyáltalán ne érje fény a sört, akkor voltaképp nem ugyanazt a minőséget kapjuk, amit elvárhatnánk.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.