Adj teret a szabad civileknek!

Ezen a néven indított 3 hónapos adománygyűjtést az Alternatív Közösségek Egyesülete. Az adománygyűjtés célja 5 millió forint, amellyel az adományozók hozzájárulhatnak a debreceni Baross Gábor utcai közösségi tér felújításához, ez a tetőcserét és a teljes tér felújítását jelenti.

A felújítást az egyesület állja, ezt szeretnék kiegészíteni 5 millió forint adománnyal. Célkitűzésük az épület felső szintjén egy olyan civil coworking iroda kiépítése, ami Debrecenben és a régióban is meghatározó jelentőségű kezdeményezés, hiszen olyan érdekvédelmi és emberijog védelemmel foglalkozó szervezetek kapnának ott bérlési lehetőségét, amelyek ezidáig még nem voltak elérhetőek Debrecenben, de működésük kulcsfontosságú.

Alternatív Közösségek Egyesülete

Az Alternatív Közösségek Egyesületéről

Az egyesület víziója egy olyan lokális és hazai közegben élni, amely a társadalmi problémák mentén aktív, reaktív. Támogatja olyan közösségek létrejöttét, amelyeknek van megtartó ereje, aktualitások mellett szerveződnek és együttműködnek a társadalom többi szereplőjével. Céljuk, hogy segítség az alulról jövő, alternatív csoportokat, kezdeményezéseket, közösségeket.

Kik használják a közösségi teret?

Számos informális csoport található a közösségi térben, több szervezet foglalkozik hajléktalanok megsegítésével, de szerepjátékozó és könyvklubot szervező fiatalok is rendszeresen találkoznak itt. Az egyesület végzi Debrecen első, kulturális terület elemzésére fókuszáló részvételi akciókutatását, de a nevükhöz köthető a város első, középiskolában szervezett részvételi költségvetés projektje is.

Alternatív Közösségek Egyesülete

„Az AKE tevékenysége az elmúlt években arról is szólt, hogy a nagyobb, tapasztaltabb budapesti és országos szervezetek helyi eseményeit szervezte, segítette. Tapasztalataink alapján a civil szervezeteknek, illetve az állampolgárok többségének kevés információja van arról, hogy milyen ügyek kapcsán kérhetnek segítséget a jogvédő szervezetektől. A jogvédő szervezetekkel a kapcsolatfelvételt nehezíti az is, hogy azok többnyire a fővárosban működnek. A személyes találkozásokra, tanácsadásokra kevés esély adódik a vidéki szervezetek, lakosok számára, a mi célunk az, hogy ezt megváltoztassuk” – nyilatkozta Molnár Ágnes, az egyesület alelnöke a gyűjtés jelenőségéről.

Bővebb információ elérhető az egyesület közösségi oldalain.

Az adománygyűjtés az adjukössze.hu felületén zajlik.

Elérhetőség: hello_KUKAC_altkozegy_PONT_hu

Alternatív Közösségek Egyesülete
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.