„A magyar emberek lelke a legszebb” – Újranyitották Debrecenben a Csapókerti Közösségi Házat

Vitályos Eszter államtitkár szerint az emberek a közösségekben tanulnak meg felelősséget vállalni magukért és embertársaikért, kitartani, ha a többiek fáradnak, valamint erőt meríteni másokból.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Május 12-én átadták és újranyitották a felújított Csapókerti Közösségi Házat Debrecenben. Az eseményen beszédet mondott Halász D. János, az intézményt fenntartó DEMKI (Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Ház Nonprofit Kft.) ügyvezetője, Papp László (Fidesz), Debrecen polgármestere, Tasó László (Fidesz), a választókerület egyéni országgyűlési képviselője, Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára, Szilágyi Lászlóné, a Csapókerti Pávakör vezetője, végül Szilágyi Edina (Fidesz), a választókerület egyéni önkormányzati képviselője. A közösségi ház felújítása 2021 óta zajlott.

Galéria: Átadták a felújított Csapókerti Közösségi Házat – 2023. május 12. (A KÉPRE KATTINTVA MEGNYÍLIK A GALÉRIA)
Koppányi Szabolcs

Vadhajtások a magyar lelkekben

Az átadáson Papp László polgármester megköszönte a csapókertiek türelmét és támogatását, azt kívánta, teljen meg élettel az intézmény.

Tasó László országgyűlési képviselő elmondta, a felújítás 660 millió forintba került, ennek tíz százalékát fizette az önkormányzat. A politikus arról elmélkedett, hogy a magyar emberek lelke a legszebb, annak ellenére, hogy „vannak vadhajtások”, amelyek árnyalják ezt.

Vitályos Eszter államtitkár arról beszélt, hogy Debrecenben egységet, erőt és egymásért való feltétlen kiállást lát. A politikus hangsúlyozta, Magyarország közösségekből épül fel: „itt tanuljuk meg, hogy milyen is valódi felelősséget vállalni magunkért és embertársainkért, kitartani akkor is, ha a többiek elfáradtak, vagy erőt meríteni mások mosolyából akkor, ha mi látjuk nehéznek és borúsnak a jövőt” – fogalmazott.

A beszédeket követően Papp László átadta a közösségi ház kulcsát Szilágyi Edinának, Szilágyi Lászlónénak, Halász D. Jánosnak és Kovács Béla Lórántnak, a Méliusz Juhász Péter Könyvtár igazgatójának.

Az eseményen készült vágatlan videónk itt tekinthető meg.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.