NASS

A Kocsmafeszttel indul a nyári fesztiválszezon Debrecenben

Elsősorban debreceni feltörekvő zenekarok kapnak lehetőséget a fellépésre a Kocsmafeszten. Az érdeklődők - a különféle műfajokban alkotó zenei előadók mellett - slam poetry versenyeket is láthatnak.
Kocsmafeszt

Ezen a hétvégén, május 26-27-én rendezik meg először a Kocsmafesztet Debrecenben. A PusztaHang és három debreceni vendéglátóhely: az Incognito Club, a Malter Bár és a Susmus Café fogott össze annak érdekében, hogy egy kétnapos rendezvénysorozattal megnyissák a debreceni nyári fesztiválszezont. Az esemény egyik különlegessége, hogy nemcsak zenei előadókat hallhatunk, hanem egy magyar és egy angol nyelvű slam versenyt is.

A fellépők javarészt Debrecenhez kötődnek, vannak köztük ismertebb zenekarok, mint például a Heavy Brains, de olyanok is, akik nemrégiben indultak el a zenei pályán, például DIW, akinek ez lesz a harmadik élő fellépése. Az esemény húzóneve - vagy ha úgy tetszik, „sztárfellépője” - Kardos-Horváth János, a Kaukázus frontembere, aki újabban már önálló akusztikus koncerteket is ad KHJ néven.

A szervezők közül Énekes András Elődöt (PusztaHang) kerestük meg, aki elmondta, hogy az ötlet még januárban született, akkor találták ki részletesebben, hogyan nézzen ki a fesztivál. A három helyszín már adott volt a hasonló szellemiségének köszönhetően. „A koncepció az volt, hogy egy 2 napos programot tudjunk biztosítani főleg feltörekvő debreceni zenekarok számára, műfaji kikacsintásokkal is.” Az eredeti terv szerint a slam poetry mellett stand up comedy is lett volna, ám az utóbbit elengedték, így maradt a slam poetry és a különböző stílusú zenei produkciók. A PusztaHang alapítója szerint a szervezés egyik legnehezebb része a zenekarok kiválasztása volt, hiszen igyekeztek vegyes műfajhálót delegálni, valamint arra is figyeltek, hogy a zenekarok ne olyan helyen lépjenek fel, ahol már korábban szerepeltek. A fesztiválnak helyet adó tulajdonosok szervezők is egyben, az ő ízlésük is megmutatkozik a programkínálatban, emellett pedig figyelembe kellett venniük az adott hely tulajdonságait, hangulatát is.

A Kocsmafeszt 19 zenei előadónak és két slam poetry versenynek ad lehetőséget a pünkösdi hosszú hétvége pénteki és szombati napján. Az esemény Facebook-oldala itt található.
Jegyek pedig itt vásárolhatók.

NASS – a Debreciner ajánlórovata.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.