Újra aktív a debreceni Egységes Diákfront

A közösségükben már vannak új tagok, továbbra is folyamatosan várják azokat a jelentkezőket, akiket aggaszt a magyarországi oktatás jelenlegi helyzete és fel akarnak lépni a nemrégiben közzétett törvénytervezet ellen.

Az utóbbi hónapokban a debreceni diákok akcióiról csak keveset lehetett hallani, mert nem voltak. Egy demonstrációt ugyan tartottak a státusztörvény ellen, de ott kevés fiatal jelent meg, mint kiderült, a korábbi debreceni diáktüntetések szervezői már nem aktívak.
A május 23-án megrendezett akkugyár-ellenes debreceni demonstráción tűnt fel két diák, akik szórólapot osztogattak, így adva hírül, hogy újra indul az Egységes Diákfront Debrecenben.

Galéria: Diáktüntetés Debrecenben – 2022. október 14. (A KÉPRE KATTINTVA MEGNYÍLIK A GALÉRIA)
TE

Létrehoztak egy új Facebook-oldalt is, ahol várják az új tagok jelentkezését, illetve már az első demonstrációjukat is meghirdették, ami június 1-jén, 17 órától kezdődik a Kossuth téren.

Tedd láthatóvá üzeneted, fejezd ki támogatásod és álljunk ki közösen az oktatásért!

Készülj velünk a státusztörvény elleni tüntetésre Debrecenben! címmel előeseményt hirdetett aznap délutánra az Amnesty International Magyarország.

„Te is szeretnél részt venni, de nincs még ötleted, hogy milyen táblát vigyél a státusztörvény elleni tüntetésre? Vagy van, de egyedül nincs kedved megcsinálni? Gyere el, és kreatív eszközeink segítségével készítsd el saját táblád, transzparensed a tüntetésre!” A programon a részvétel ingyenes, de a szervezők előzetes regisztrációt kérnek, hogy a transzparensek elkészítéséhez szükséges alapanyagokból elegendő mennyiséggel készüljenek.

„Tedd láthatóvá üzeneted, fejezd ki támogatásod és álljunk ki közösen az oktatásért!”

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.