Debrecenben egy ügye sem volt a rendőröknek – Csak fenyegetőztek a pártok

Hajdú-Biharban összesen hat esetben indítottak szabálysértési eljárást plakát-, illetve molinórongálás miatt.

A Debreciner még az önkormányzati választások előtti napokban kért adatokat a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságtól a plakátrongálások kapcsán. A kérdésünk az volt, hogy Debrecenben, illetve a megyében mely településeken és hány alkalommal történt olyan rongálás vagy eltulajdonítás pártplakátok és molinók esetében, ami feljelentést, rendőri intézkedést vont maga után.

Törő Vanda

A választás után 10 nappal érkezett válaszlevelében a rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta a Debrecinert, hogy illetékességi területükön „a 2019. október 13-i önkormányzati választások előtti kampányidőszakban összesen hat esetben – öt Hajdúdorogon, egy Bocskaikertben – indítottak a rendőrök szabálysértési eljárást plakát-, illetve molinórongálás miatt”.

Bár a kampány ideje alatt, különösen annak vége felé több párt is bejelentette Debrecenben, hogy feljelentést fognak tenni a plakátjaik megrongálása miatt, úgy tűnik, csak a fenyegetőzésig jutottak.

Koppányi Szabolcs

A Debreciner egyébként részletesen foglalkozott a szövevényessé váló helyi plakát- és kommunikációs háborúval, amely során eleinte még csak a helyi választási iroda szintjén történtek pengeváltások, ezt követően a területi választási iroda, később bizonyos esetekben a bíróság is munkát kapott. Ez a folyam azonban nem plakátrongálásokról, hanem a – vélt vagy valós – jogtalan plakátkihelyezésekről szólt.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.