Elrendelték Debrecenben a szmogriadó tájékoztatási fokozatát – Egy szó nincs róla a város honlapján

A Magyar Távirat Iroda által kiadott információ szerint Debrecenben a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke két egymást követő napon meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket.
idokep.hu

Sem a város hivatalos internetes oldala, sem a hivatalos Facebook-oldala nem ad tájékoztatást arról, hogy mit üzen a polgármester a debrecenieknek. Sőt még a polgármester közösségi oldala sem.

A hivatalos városi oldalon szmogriadó-ügyben a legfrissebb "cikkesített" információ keltezése: 2017. január 31. Illetve van egy PDF-dokumentum, aminek a címéből (SZMOGRIADÓ HIRDETMÉNY) nem derül ki, hogy 2019 februári információ. Frissebb nincs.

Az MTI azt írja: Papp László polgármester közleményben kérte a lakosságot, hogy a légszennyezettség további romlását megakadályozandó, kerüljék a személygépjárművek - főként a dízelüzeműek - használatát, lehetőség szerint utazzanak tömegközlekedéssel, kerékpárral, vagy menjenek gyalog. A fűtésnél, amennyiben lehetőségük van rá, a szilárd tüzelés helyett a gáztüzelést részesítsék előnyben.

A szmogriadó értelmében Debrecen közigazgatási területén tilos a kerti hulladék (avar, fanyesedék) és a lábon álló növényzet (tarló) nyílt színi égetése. A polgármester arra is felhívta a lakosság figyelmet, hogy a napokban - saját és környezetük egészsége érdekében - tartózkodjanak mindenféle nyílt színi tűzgyújtástól.

A magas szállópor-koncentráció miatt különösen veszélyeztetettek a légúti betegségben szenvedők, az idősek és a kisgyermekek, akiknek azt javasolják, hogy kerüljék a szabadban való tartózkodást, illetve déli órákban szellőztessenek.

FRISSÍTÉS!

A fenti cikkünk megjelenése után egy órával Debrecen város hivatalos honlapjára is kikerült egy közlemény igen informatív címmel: LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ, 2019. OKTÓBER 27.

A város hivatalos Facebook-oldala egy nappal a polgármester közleményének kiadása után szólt először a szmogveszélyről.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.