AZ OLVASÓ ÍRJA

Az egyik fülke működik, a másik nem – Debrecen-Győr

Követhetnék a győriek példáját a cívisváros főutcáján.
Olvasónk küldte

Egyik ismerősöm hívta fel rá a figyelmemet arra, hogyan hasznosítanak Győrben egy készülékétől megszabadított telefonfülkét, amit akár le is bonthattak volna, ám inkább új funkciót találtak neki. Kitakarították, bepolcozták, könyvfülkét csináltak belőle, ami évek óta szolgálja az ottani Adyváros lakóit. Amúgy ugyanolyan rendszerben működik, mint Debrecenben a Csokonai Színház mögötti könyvsziget: bárki elvihet onnan, de lehetőleg vigyen is oda könyvet.

Győr, Adyváros
Facebook

Mindez akkor jutott eszembe, amikor Debrecenben a Piac utcán, közel a Csonkatemplomhoz felfedeztem egy – elvileg még funkcionáló – telefonfülkét, ami eddig elkerülte a figyelmemet. Átláthatatlanul koszos üvegfalak, mindenütt a pusztulás és a pusztítás nyomai. Olvastam valahol, hogy törvény szerint a szolgáltatónak biztosítani kell közterületen még valamennyi vezetékes telefont, de azt nem tudom, hogy ezzel a kötelezettséggel nem járna-e együtt a rendbentartás kényszere is. Esetleg Debrecen városa nem követelhetné ki a gondoskodást a szolgáltatótól? Vagy maga a városvezetés nem intézkedhetne saját hatáskörben e szörnyűség rendbetételéről?
Talán mégis az lenne a legjobb, ha egyszerűen eltüntetnék Debrecen közepéből. Vagy követhetnék a győriek példáját.

Debrecen, Piac utca
Olvasónk küldte
Olvasónk küldte
Olvasónk küldte

Köszönjük olvasónk levelét és fotóit! Másokat is biztatunk, ha van a köz érdeklődésére számot tartó javaslatuk, képük, videójuk, észrevételük, akkor osszák meg velünk, küldjék el ide: szerkesztoseg_KUKAC_debreciner_PONT_hu ! A beküldők inkognitóját kérésükre tiszteletben tartjuk.

AZ OLVASÓ ÍRJA rovatunk további publikációi itt találhatók.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.