VÁROS-KÉP

7 év alatt leaszfaltozták a debreceni Csárda út felét, most pedig mindenki ünnepel

Papp László polgármesternek a fejlesztésről Debrecen gazdasági állapota jutott az eszébe.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Július 6-án sajtótájékoztatón jelentette be Papp László (Fidesz), Debrecen polgármestere, Pósán László (Fidesz) országgyűlési képviselő, valamint Komolay Szabolcs (Fidesz) önkormányzati képviselő, hogy egy újabb, 620 méteres szakaszát aszfaltozták le a 2 kilométer hosszú Csárda útnak, így a korábbi fejlesztésekkel együtt immár az út fele asztaltborítású. Az eseményről a Debrecinert nem értesítették, így kérdéseket sem tudtunk feltenni a beruházással kapcsolatban.

Eddig összesen 470 millió forintot költöttek rá

Az önkormányzati honlapon olvasható tudósítás szerint Papp László felelevenítette, hogy a városvezetés hosszú évekkel ezelőtt ígérte meg a Pacikert és a Biczókert városrészek közlekedési fejlesztését. „Papp László örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy Debrecen gazdasága olyan állapotban van, hogy a városnak lehetősége nyílik jelentős, saját fejlesztési forrásokat is mozgósítani a közlekedésfejlesztés érdekében” – olvasható a beszámolóban.

Az önkormányzati honlapon szereplő információk szerint eddig összesen 470 millió forint értékben fejlesztették a Csárda utat, ebből a mostani, negyedik szakasz 303 millió forintba került. Ennek a kétharmada állami forrás, egyharmada pedig önkormányzati önerő.

Pósán László, a városrész országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, Debrecen gazdaságának növekedése örvendetes, mivel ez teszi lehetővé a város számára, hogy könnyebbé, jobbá és szebbé tegye az emberek életét.

Komolay Szabolcs, a terület önkormányzati képviselője arról beszélt, 2012-ben indult el a Kertségi Fejlesztési Program, amelynek keretében számos infrastrukturális fejlesztést hajtottak végre. A képviselő hangsúlyozta, hogy a város külterületi részén – ahol a Csárda út is található – az elmúlt évtizedben folyamatosan nőtt a lakosok száma, ezért szükségesek az ilyen beruházások. A tudósítás szerint a politikus a reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy „minél hamarabb megvalósulhat a Csárda út teljes hosszában megvalósuló fejlesztése”.

A 620 méteres szakasz aszfaltozását az önkormányzat hivatalos Facebook-oldala mellett Papp László, Pósán László, valamint Komolay Szabolcs is megosztotta a saját közösségi oldalán, sőt a Fidesz debreceni szervezete is. Azt egyébként, hogy pontosan hány métert aszfaltoztak a jelenlegi ütem során, egyedül Komolay közölte a választóival.

Ilyen lett

A Debreciner munkatársai július 7-én jártak a helyszínen. Az ekkor készített videónkból kiderül, milyen állapotban van a Csárda út leaszfaltozott, valamint le nem aszfaltozott szakasza.

2016 óta aszfaltozzák

Korábban már részletesen foglalkoztunk a biczókerti út lassan kibontakozó fejlődéstörténetével: Ahova az útfejlesztések is csak százötven méterenként jutnak - a Biczó.

A fejlesztés első ütemét még 2016-ban indították el, tehát az út felének leaszfaltozásával 7 év alatt végzett a városvezetés.

Galéria: Így mutat a Csárda út és a Biczókert utca - A Biczó (a képre kattintva megnyílik a galéria)
Törő Vanda

Mélyülnek a kátyúk a debreceni Csárda úton címmel 2022 januárjában is megmutattuk az ottani útviszonyokat.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.