Rendszeres frissítést és aktualizálást ígértek, de már több mint egy hónapja nem frissítik a debreceni akkumulátor-honlapot

Hamar leálltak az új tartalmak feltöltésével, pedig történtek fejlemények a CATL akkumulátorgyára kapcsán.

Május 5-én írtunk arról a honlapról, amelyet az EDC Debrecen nevű önkormányzati cég indított, az egy nappal korábbi bejelentés szerint azért, hogy egy helyen, közérthető formában tegyenek elérhetővé minden eddig megjelent, hiteles információt és adatot a város déli gazdasági övezetébe tervezett CATL akkumulátorgyárral kapcsolatban.

debreceniakkugyar.hu

Ahogy arról beszámoltunk, a felületen ugyan számos fontos információ valóban megtalálható, de vannak komoly hiányosságok, például nem tették közzé a január 20-i környezetvédelmi közmeghallgatás jegyzőkönyvét, valamint a kiadott környezethasználati engedélyt sem. Ezeket a dokumentumokat a cikkünk megjelenése óta eltelt több mint két hónap alatt sem pótolták.

Abbamaradtak a frissítések

Július 11-én az oldalt böngészve a korábbi állapotokhoz képest semmilyen új információt nem találtunk a felületen, mindössze a „sajtószemle” elnevezésű rovatba töltöttek fel néhány szöveget, amelyek eredetileg különböző önkormányzati honlapokon (futureofdebrecen.hu, debrecen.hu), az önkormányzati médiában, illetve a Fidesz-közeli KESMA-hálózathoz tartozó Haonon jelentek meg. A májusi cikkünkben még megjegyeztük, hogy több szövegnél is hiányzik a forrásmegjelölés. Az írásunk publikálása óta megjelent anyagokban erre már figyeltek a honlap üzemeltetői.

Az utolsó frissítésként egy Dehir.hu-s cikk átvételét tudtuk azonosítani, ezt május 29-én tették közzé a felületen.

Pécskay Zoltán, az EDC Debrecen ügyvezetője a honlapot bemutató májusi sajtótájékoztatón (amelyről a Debrecinert nem értesítették) az önkormányzati média beszámolója szerint azt ígérte, rendszeresen fogják azt frissíteni és aktualizálni az újabb adatok, információk alapján. Ahogy fentebb írtuk, ez jelenleg nem tapasztalható a honlapon.

Pedig lett volna miről írni

Az új tartalmak hiánya abból a szempontból is különös, hogy pusztán a CATL-gyár kapcsán is több olyan történés volt az elmúlt hetekben, amelyekről beszámolhatott volna az önkormányzati honlap. Hogy csak két példát említsünk, elsőként a Debreciner írta meg június 21-én, hogy a kínai cég üzeme megkapta az építési engedélyt a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivataltól, júliusban pedig az is kiderült, hogy a kormányközeli üzletember, Garancsi István cége építheti fel az első ütem központi gyártócsarnokát.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.