Tisza-tó, Ibrány, Románia – Hol fürödjön a debreceni, ha nincs pénze drága strandbelépőre?

Korábban a Macsi-Balcsiban hűsölhettek a környékbeliek, de azt már horgásztóvá alakították.
Macsi-Balcsi - volt
Facebook

Ezen a hétvégén minden bizonnyal kezdetét veszi 2023 első hőhulláma, az előrejelzések szerint Debrecenben szombaton és vasárnap is jóval 30 fok fölé mehet a hőmérséklet. Ebből az alkalomból utánanéztünk, milyen fürdőzési lehetőségeik vannak azoknak a debrecenieknek, illetve a környéken élőknek, akiknek az anyagi lehetőségei nem engedik meg, hogy a méregdrága nagyerdei vagy szoboszlói strandon múlassák az időt.

Több lehetőség is van a Tisza-tónál

Tiszabábolnán nem kell belépőt fizetni a fürdőzésért, Tiszafüreden pedig egy ingyenes kutyás strandot alakítottak ki, ez a Mancsos pancsoló.

(Cikkünkben eredetileg azt írtuk, hogy Tiszafüreden nem kell belépőt fizetni, de valójában csak a kutyás strand az ingyenes, a szabadstrandnál már jegyet kell vásárolni. Köszönjük olvasónk jelzését!)

A tiszafüredi kutyás strand
Facebook

Ibránynál a Tiszában lehet fürödni

Hasonló távolságra van Debrecentől a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ibrány, ahol ugyan nem teljesen ingyen, de nagyon baráti áron (2022-ben 300 forint volt a belépő) hűthetik le magukat a Tisza vizében az erre vágyók.

Ibrány
strand.hu

A váradiak a Sebes-Körösben hűsölnek

Felmerülhet még, hogy esetleg Románia valamely határhoz közeli települését célozzák meg a debreceniek. Hegyközszentmiklós innen egyórányi autóútra található, a helyi gyógy- és strandfürdőbe egy felnőttjegy 20 lejbe kerül (a jelenlegi árfolyamon 1515 forint). Úgy tudjuk, Nagyváradon népszerű ingyenes fürdőhely a Sebes-Körös némely szakasza, de arról nincs információnk, hogy legálisan szabad-e a folyóban fürdeni.

Hegyközszentmiklós
termalstrand.ro

Macsi-Balcsi már nincs

A kevésbé tehetős debreceni és környékbeli családok korábban előszeretettel jártak a Látóképi Tófürdőhöz, ismertebb nevén a Macsi-Balcsihoz, itt a legutóbbi, 2019-es nyitvatartásakor 900 forintba került a felnőtt belépő. Ahogy arról a Debreciner beszámolt, tavaly kétévi ki nem nyitás után végleg megszűnt a tófürdő, a kiegyenlítő tározót már horgásztóként hasznosítják.

A Macsi-Balcsi, amikor még strand volt
Facebook
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.