Hadházy Ákos szerint az EU-s pénzpazarlások közül kiemelkedik a bizarr vámospércsi „jóléti park”

Lakossági fórumot tartottak Kosztin Mihállyal, helyi ügyek is szóba kerültek.
Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Kosztin Mihály (Momentum) önkormányzati képviselővel együtt tartott lakossági fórumot a hajdú-bihari Vámospércsen – ahogy arról előzetesen írtunk.
Hadházy Ákos és Kosztin Mihály a vámospércsi jóléti parkban
facebook.com/hadhazyakos

Hadházy Ákos így számolt be a vámospércsi látogatásáról a közösségi hálón:

„Ez, kérem, egy JÓLÉTI PARK Vámospércsen, Hajdú-Bihar megyében. Áll egy 75 nm-es, fűtés nélküli (!) házikóból, amelyben egy asztal és mosdók vannak. A vécék bentről nyílnak, de a házikó ajtaja zárva. Hogy ez a méregdrága épület mire jó, azt senki nem tudja, nem is használta még senki. A „jóléti park” további eleme a már eddig is ott lévő, náddal benőtt pocsolya (záportározó), a körülötte vezető térkő sétány, 10 db pad, 6 db kuka és 10 db napelemes kandeláber is.

facebook.com/hadhazyakos

A csütörtöki lakossági fórum előtt Kosztin Mihály képviselő úr mutatta meg azt a kisvárost, ahol még mindig ijesztően sok a földút, a helyiek a pocsék ivóvízre is panaszkodnak, de ehhez képest az EU-s pénzeket sikerült méregdrágán elkölteni teljesen felesleges beruházásokra. Ezek közül kiemelkedik a bizarr „Közjóléti park”, de van egy – szintén zárva tartó – múzeumocska, és egy vicckategóriás piac is.
Köszönöm azoknak, akikkel a fórumon beszélgethetünk és köszönöm Kosztin képviselő úrnak a meghívást és az idegenvezetést!”

Kiemelt célkitűzés – így beszélt erről a parkról Vámospércs fideszes polgármestere

A debreceni városi önkormányzati média ezt írta 2020 áprilisának végén:

A beruházásokra uniós forrást nyert Vámospércs önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban. Ménes Andrea, Vámospércs polgármester a Dehir.hu megkeresésére elmondta, a Zöld város programmal több kiemelt célkitűzésük valósulhat meg.
„Az elnyert forrás jelentős részéből átépítjük, megújítjuk a Művelődési Házunkat, továbbá szerettük volna a már meglévő zöldterületeinket modernizálni, így két meglévő közkedvelt parkunk újul meg, emellett a mostani közbeszerzés tárgyát képező Marinka városrészben egy teljesen új jóléti parkot építünk, amely reményeink szerint egy újabb szabadtéri közösségi térré válik” - fogalmazott Ménes Andrea.

A szintén Fidesz-közeli helyi médiaprodukció, a KESMA-kötelékébe tartozó Hajdú Online így írt 2021 májusában, bő egy évvel az előbb idézett bejelentés után a vámospércsi fejlődésről:

„Kültéri rendezvényeik leendő új otthona, a Marinkai Jóléti Park még épül, belátható időn belül pedig elkészül a konferenciák és közösségi események lebonyolítására egyaránt alkalmas rendezvényház.”

Nem ritka vendég Hajdú-Biharban

Az elmúlt másfél évben többször is járt Hajdú-Bihar megyében Hadházy Ákos. Tavaly februárban Szántai László (független) helyi önkormányzati képviselőnek, az ellenzéki összefogás országgyűlési képviselőjelöltjének kampányolt Berettyóújfaluban (ennek az esetnek a politikai következményeiről itt írtunk), december 14 -én éppen a Debreciner látta vendégül a képviselőt egy nyitott szerkesztőségi ülésen, márciusban pedig személyesen megtekintette az akkor még hírnév nélküli nyírmártonfalvai lombkorona sétányt.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.