Ázsiai melósoktól féltik a hajdúszoboszlói idegenforgalmat – Népszava

Ne alakítsák munkásszállóvá a panzióikat! – erre a kérte a város polgármestere a szállásadókat, miután náluk is mind több a közeli Debrecenben dolgozó távol-keleti vendégmunkás.
Polgár Tóth Tamás

A meleg gyógyvízéről híres Hajdúszoboszlón felforrósodtak az indulatok, miután a 24 ezer fős településen elterjedt a híre, hogy százával érkeznek majd vendégmunkások a város szabad szálláshelyeire, és tömeges megjelenésük ártani fog a turizmusból élő családok százainak. Czeglédi Gyula, a település független polgármestere a közösségi oldalán osztott meg ezzel kapcsolatban egy bejegyzést a hétvégén. Ebben azt írta: Az elmúlt napokban számos hír jelent meg a városban tartózkodó vendégmunkásokkal kapcsolatban, ezért még a múlt hét közepén konzultált a városi rendőrkapitánnyal. Fokozott figyelmet kért a rendőrségtől, hogy Hajdúszoboszló lakossága biztonságban érezze magát. Hozzátette: minden olyan intézkedést megtesznek, amivel megakadályozhatják, hogy a városban munkásszálló létesüljön – írja a Népszava.

Cegléd Gyula hétfőn délután törölte a bejegyzést, arra hivatkozva: noha ő a helyiek nyugalmát és biztonságát tartotta szem előtt, amikor írta, a posztot, más jellegű bejegyzések is elárasztották az oldalát.

Jónás Kálmán független önkormányzati képviselő arról számolt be a Népszavának, hogy tud olyan panziótulajdonosról, aki bement az önkormányzat jegyzőjéhez, és megkérdezte: ha befizeti az indiai vendégmunkások után az idegenforgalmi adót, és kvázi egyfajta üdülővendégnek tekinti őket, akkor a tevékenysége vajon legális-e.
Ő igenlő választ kapott, így ezt a példát követve később további lehetséges szállásadók is kihasználhatják majd a képviselő szerint ezt a fajta „kiskaput”, miközben szerinte hosszútávon az egész város idegenforgalmát veszélyezteti a vendég munkások tömeges jelenléte.

További részletek a Népszava cikkében olvashatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.